Umaške mažoretkinje za izvanredne rezultate nagrađene novim uniformama

0
Vili Bassanese s uspješnim umaškim mažoretkinjama
Vili Bassanese s uspješnim umaškim mažoretkinjama

Umaške mažoretkinje postaju simbol obilježavanja svih značajnih manifestacija u Gradu Umagu, a i šire. Iz godine u godinu nižu sve bolje rezultate na natjecanjima gdje s ponosom  predstavljaju boje našega grada. Tako su 22. travnja „Umaške mažoretkinje“ s voditeljicom Jovanom Popović posjetile gradonačelnika Grada Umaga u Gradskoj vijećnici, gdje su im uručene nove uniforme u kojima će na budućim manifestacijama i natjecanjima biti još reprezentativnije.

Osnovane 1997. godine, mažoretkinje iz godine u godinu nižu zapažene rezultate i osvajaju mnogobrojne nagrade na nacionalnoj i međunarodnoj sceni. Umaške su mažoretkinje 2015. godine bile i u Češkoj na Europskom prvenstvu na kojem je konkurencija bila izrazito velika. Svakako vrijedi naglasiti kako je iste godine po prvi put u Umagu organizirano Regionalno prvenstvo, gdje su se sve tri grupe umaških mažoretkinja plasirale na prvo mjesto i kući odnijele zlatne medalje.

Značajan rezultat mažoretkinja postignut je i na državnom turniru SMPTH-a, održanom u Križevcima 14. svibnja 2016. godine, gdje su naše mažoretkinje osvojile zavidno 3. mjesto. Bio je to veliki dan za naše cure, koje su se kući vratile s medaljama, peharom i pohvalnicama. U 2016. godini svakako valja izdvojiti i individualne uspjehe. Na Državnom prvenstvu u Bedekovčini, Lara Živković je u solo natjecanju osvojila srebrnu medalju, dok su Mei Marin i Tia Greblo u baby duo natjecanju osvojile zavidno 1. mjesto.

Posljednji značajan rezultat postignut je u rujnu 2016. godine u Vodicama na Državnom prvenstvu za male formacije, na kojem su juniorke osvojile 3. mjesto, a seniorke 5. mjesto. Na ovom su natjecanju tako stekle pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu koje će u 6. mjesecu biti održano u Italiji.

Kategorijama „baby“ i „kadetkinje“ predstoji vrlo zanimljivi vikend jer već u nedjelju, 23. travnja 2017. godine nastupaju u Zagrebu na 30. Državnom prvenstvu mažoretkinja gdje će se i prvi put natjecati u potpuno novim uniformama. Želimo im od srca puno sreće!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa