eko-akcija

Dan planeta Zemlje u znaku čišćenja umaškog podmorja

0
Sudionici akcije s gradonačelnikom Bassaneseom
Sudionici akcije s gradonačelnikom Bassaneseom

U organizaciji Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga i dragocjenih volontera 22. travnja točno u 10.30, započela je dvodnevna akcija čišćenja umaškog podmorja, a u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje. Svoj su doprinos ove godine dali dugogodišnji aktivisti i prijatelji iz ronilačkih klubova „Šoderica“  iz Koprivnice i „Drava“ iz Varaždina te Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Naravno, domaće snage nisu izostale te se 33. akciji čišćenja podmorja priključila nekolicina volontera iz Umaga.

Nakon pozdrava gradonačelnika Bassanesea prilikom okupljanja na novom ribarskom gatu, formirane su grupe i obavljen je prijevoz ronioca, pratioca i opreme u Kanegru, Savudriju, Stella Maris i umašku luku. Budući da je akcija poprimila nadasve tradicionalni karakter, rezultat  je manja količina pronađenog i izvađenog smeća, što ukazuje  na ekološku osviještenost građana. 

 „Gotovo se svakodnevno suočavamo s ekološkim problemima stoga je obveza svih nas stvarati najbolje moguće uvjete za zdravo i održivo okruženje. Posebno me veseli što se akciji priključilo preko trideset volontera te vam se u ime svih svojih sugrađana zahvaljujem na iznimnom doprinosu. Naš je grad proglašen gradom budućnosti u kategoriji očuvanja okoliša te navedeno predstavlja dodatan poticaj da nastavimo u pravom smjeru i da budućim generacijama stvorimo prihvatljive uvjete življenja, upravo konkretnim projektima i akcijama, poput ove današnje.“ kazao je Bassanese te se još jednom zahvalio svim sudionicima hvalevrijedne akcije kojom je obilježen Dan planeta Zemlje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa