općina medulin

Goran Buić za predstojeće izbore dobio i podršku Bošnjaka

0

Goran Buić aktualni načelnik Općine Medulin i kandidat za još jedan mandat načelnika Općine Medulin na predstojećim lokalnim izborima, 24. travnja je dobio i podršku Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre.

Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima 2017. godine potpisan je danas u restoranu Fra Kat u Premanturi između Gorana Buića, kao nositelja Nezavisne liste, i Senada Pršića kao predsjednika Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre. Potpisivanju sporazuma o podršci i suradnji bili su prisutni i zamjenik načelnika Damir Demarin te potpredsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Merim Omanović. NL Gorana Buića i NZBI na potpisivanje sporazumu odlučili su se na temelju dugogodišnje suradnje za koju kažu da će nakon potpisivanja Sporazuma biti još bolja i intenzivnija.

Sporazumom su definirane smjernice koje su važne za obje strane, a Goran Buić je istaknuo: „Predstavnik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre biti će na našoj Nezavisnoj listi te će na taj način moći direktnije i konkretnije sudjelovati u integraciji Bošnjaka u lokalnu sredinu i procese, kako je naglašeno i u Sporazumu.“.

Predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić naglasio je da potpisivanje sporazuma nije slučajnost, već da je potpisivanje rezultat dugogodišnje suradnje koju imaju sa trenutnim načelnikom Goranom Buićem i njegovim suradnicima: „Nezavisna lista Gorana Buića prepoznala je naše programe i zajedničku liniju za naše stanovnike i Općinu Medulin. Mi smo do sada već surađivali na raznim manifestacijama koje je organizirala Općina Medulin, a i naši su članovi istaknuli želju da podržimo Nezavisnu listu Gorana Buića na predstojećim izborima“.

Ovaj je Sporazum o podršci i suradnji za sada prvi sporazum koji je kandidat Goran Buić potpisao kao podršku na predstojećim izborima za načelnika i Općinsko vijeće, a istaknuo je i važnost poštivanja temeljnih načela i opredjeljenja koji su također definirani potpisanim Sporazumom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa