SIKD: Praznik rada zaboravili i lijevi i desni

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Po tradiciji koja se u SIKD-u njeguje od osnivanja, njegovi predstavnici sudjelovat će 1. svibnja na Portarati u 10 sati na tradicionalnoj pulskoj manifestaciji obilježavanja 1. maja u Puli, u zajedništvu s Gradom Pulom, Zajednicom Talijana i drugim sindikatima.

Također na praznični dan, središnju ovogodišnju manifestaciju obilježavanja Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije održat će u 10 sati u Rijeci, javnim skupom za radnike i sve one koji žive od rada. Javni skup održat će se ispred hotela Bonavia, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske.

Budući su po mišljenju Sindikata Praznik rada "zaboravili" i lijevi i desni i da život u 21. stoljeću svakodnevno svjedoči kako je nemoguće osigurati njegovu kvalitetu s osam sati rada, sindikalna je obveza u čast Međunarodnog praznika rada i brojnih uskraćenih radnika organizirati javni prvosvibanjski skup na koji su pozvani svi osim onih koji su se upravljajući Hrvatskom ogriješili o radništvo.  

Pozivaju se članovi, radnici, mladi i građani da svojim dolaskom na obje manifestacije iskažu poštovanje stoljetnoj borbi radnika za radnička prava koja se nastavlja i u ovom 21. stoljeću, ali i da pokažu da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, kada su u pitanju prava radnika!  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa