Pula traži polaznike stručnog osposobljavanja

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Grad Pula 27. je travnja objavio novi javni poziv za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada za ukupno 12 osoba. Na ovaj se poziv mogu prijaviti nezaposlene osobe koje, osim ispunjavanja uvjeta  tražene stručne spreme, pripadaju  i ciljanoj skupini za primjenu mjere aktivne  politike zapošljavanja „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Putem programa jednogodišnjeg stručnog osposobljavanja od početka primjene 2011. godine do danas u Gradu Puli primljeno je ukupno 110 visokoobrazovanih osoba i osoba sa srednjoj stručnom spremom, od kojih je njih 11 nastavilo raditi i nakon isteka jednogodišnjeg roka.

Kandidati koji se mogu prijaviti su osobe sa završenim preddiplomskim i diplomskim ili integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, odnosno specijalističkim diplomskim stručnim studijem, kandidati sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem u četverogodišnjem trajanju zvanja, osobe do 29 godina života prijavljene u evidenciji nezaposlenih najmanje 30 dana te osobe koje nemaju više od 1 godine staža u stečenoj kvalifikaciji. Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci u punome radnom vremenu, odnosno 8 sati dnevno obavlja se u upravnim tijelima Grada Pule i to: u Uredu Grada Pule - 2 izvršitelja, u Upravnom odjelu za financije i opću upravu - 5 izvršitelja, u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu - 2 izvršitelja, u Upravom odjelu za društvene djelatnosti - 2 izvršitelja te u Službi za zastupanje - 1 izvršitelj.

Polazniku stručnog osposobljavanja za rad Hrvatski zavod za zapošljavanje isplaćuje  novčanu pomoć u visini 2.620 kuna po potvrđenoj prisutnosti o stručnom osposobljavanju za rad. Svi detalji, traženi uvjeti i sva potrebna dokumentacija za prijavu na natječaj može se pregledati na službenim web strancima Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa