Pulski osnovnoškolci odmjerili snage ispod Arene

0
Paljenje baklje Sportskih igara mladih
Paljenje baklje Sportskih igara mladih

Nakon Sisačko – moslavačke županije Sportske igre mladih ponovno su s vratile u Istru. Pula je postala središnje mjesto amaterskog sporta u Hrvatskoj u kojoj je 18. svibnja ispod Arene održana Turneja radosti. Baklju Igara donio je Nikola Popović iz Rukometnog kluba Rovinj  zajedno s djecom osnovnih škola. Plamen Igara zajedno su zapalili sa zamjenicom gradonačelnika Elenom Puh Belci,  predstavnicom Sportskih igara mladih Moranom Begač i Leom Popovićem iz Zajednice sportova. Tim je činom označen početak sportskih aktivnosti u Puli.

U obraćanju prilikom otvorenja zamjenica gradonačelnika Puh Belci je istaknula: „Razvoj djece kroz sport od malih nogu izuzetno je važan. Sportom se usmjeravaju prema fair play-u, prijateljstvu, druženju i zdravom načinu života. Pula će nastaviti sa sudjelovanjem u Igrama i sljedećih godina. Nadam se da će se moji mali Puležani i Puležanke i ove godine vratiti iz Umaga s mnogo medalja.“

 Nakon otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici - utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Umagu. Ekipa ''Kaštanjerci“ pobjednik je neizvjesnog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa „Graničari s Velog Vrha“. U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi kod djevojčica prvoplasirana je Nika Ban, dok je kod dječaka pobjedu odnio Deni Ušić. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Marta Chiavalon i Lovro Radolović.

Zadnji dan kvalifikacijske Turneje radosti održat se sutra, u petak, 19. svibnja u Malom Malom Lošinju.

Turneja radosti Sportskih igara mladih ove će godine pohoditi 14 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među  djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Prijave za sve turnire Sportskih igara mladih moguće su do termina natjecanja u pojedinom gradu na e-mail adresu prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja u školama. Prijaviti sebe ili svoju ekipu bit će moguće i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Natjecatelji moraju biti u dobnoj skupini između 2008. i 1999. godišta.

Detaljan raspored svih turnira možete pronaći na web stranici Sportskih igara mladih  gdje se redovito objavljuju rasporedi po gradovima, datumi i kontakti voditelja.

Novosti, najave i doživljaje sa Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom Predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na Državnoj završnici.

Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje.  Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do 18 godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih, najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa