gino berti

Prioritet je Cimosu osigurati nove narudžbe

0
Gino Berti
Gino Berti

Zaključen je postupak prodaje slovenskog Cimos iz Kopra tvrtki TCH Cogeme, koja je u vlasništvu talijanskog fonda Palladio Finanziaria, objavili su u četvrtak slovensko društvo za upravljanje potraživanjima banka (DUTB) i Slovenski državni holding (SDH), koje su imale većinski vlasnički udio u slovenskom proizvođaču autodijelova, piše Lider.

Cimos, koji u svom sastavu ima i tri pogona u Istri, prodan je za simbolični iznos od 110.000 eura, ali će talijanski investitor preuzeti i financijske obveze Cimosa koje su sto puta veće, odnosno iznose oko 110 milijuna eura. “Cimos nije dobio samo novog vlasnika nego i strateškog partnera. Riječ je o novom početku Cimosa”, rekao je direktor DUTB-a Imre Balogh, piše Lider.

Najavio je da će u idućih tjedan dana biti potpisana nagodba oko dogovora hrvatskog ministra državne imovine Gorana Marića i slovenskog ministra gospodarstva Zdravka Počivalšeka, a u vezi duga Cimosa prema nekadašnjoj Riječkoj banci koji je preuzela hrvatska Državna agnecija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), kojoj će DUTB platiti sedam milijuna eura. “To je konačni sporazum s DAB-om”, rekao je Balogh.

Predsjednik uprave tvrtke TCH Cogeme Gino Berti najavio je kako će prioritet za nove vlasnike biti da za Cimos osiguraju dovoljno posla i nove narudžbe. Kako bi se koparska tvrtka unaprijedila u nju će se u iduće tri godine investirati dodatnih 50 milijuna eura, najavio je Berti. Kako najavljuju neki slovenski mediji, Berti će biti i novi predsjednik Uprave Cimosa, a dosadašnji čelnik Gerd Rosendahl će biti član Uprave, piše Lider.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa