HSLS-HNS-HSU: Besplatno DZO za umirovljenike u Rovinju

0
Rovinj
Rovinj

HSLS, HNS i HSU potpisali su Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Rovinja. Njihov dopis objavljujemo u cijelosti.

Poštovani umirovljenici,

Obraćamo Vam se potaknuti sve većom nestabilnošću i neizvjesnošću u našem društvu koje, zbog financijskih interesa pojedinaca, prijeti urušavanjem stečenih prava građana.

Dobro nam je poznato da je pristojna mirovina jamac kvalitetnog života u zlatnim godinama. Nažalost, živimo u svijetu u kojem se novcem može kupiti gotovo sve. Ipak, ne možemo kupiti najvrjednije stvari u životu poput srede, obiteljskog mira ili zdravlja.

Tužna je činjenica da se velik broj naših sugrađana umirovljenika odriče osnovnih egzistencijalnih potreba kako bi osigurali plaćanje dopunskog zdravstvenog osiguranja koje je često jedini jamac da u nevolji bolesti nećemo ostati bez neophodne zdravstvene zaštite.

Činjenica je da su umirovljenici odvajali novac tijekom svog cijelog radnog vijeka gradeći tako bolnice, domove zdravlja i umirovljenika zbog čega su, između ostalog, zaslužili najveću pažnju naše zajednice zaduživši nas i generacije koje dolaze.

Zbog svega navedenog želimo Vas obavijestiti kako će grad Rovinj, kada nam građani daju povjerenje na predstojećim lokalnim izborima, usvojiti Odluku o socijalnom nad standardu po kojem ćemo svim umirovljenicima kojima država ne plaća, namiriti dio troškova za dopunsko zdravstveno osiguranje.

Umirovljenicima s najnižim prihodima Grad Rovinj će plaćati do 75% godišnjeg iznosa police dopunskog zdravstvenog osiguranja, odnosno 630 kuna. Umirovljenicima koji imaju nešto viša primanja, Grad će platiti do 50%, a onima s najvišim mirovinama do 25% iznosa cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Koalicija HSLS-HNS-HSU će time pokazati da nam je stalo do dostupnosti zdravstvene zaštite svima, a posebice onima koji si to teško mogu priuštiti.

Ako dijelite naše vrijednosti socijalne pravde, molim Vas da u nedjelju, 21. svibnja 2017. godine izađete na izbore i date nam Vaše povjerenje. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa