Upravi Adrisa za vratom će puhati nova Udruga dioničara

0
Ante Vlahović (foto: Poslovni dnevnik)
Ante Vlahović (foto: Poslovni dnevnik)

Dioničare Adris grupe za tri tjedna čeka glavna skupština. Dnevni red je uglavnom uobičajen: izvješća Uprave i Nadzornog odbora za 2016., usvajanje financijskih izvješća, razrješnice, odlučivanje o isplati dividende (ovaj put 17 kuna po dionici ili 278 mil. kuna ukupno), informacija čelnika kompanije Ante Vlahovića o planu poslovanja 2017., imenovanje revizora, piše Poslovni dnevnik.

Atmosfera na skupštini možda ipak neće biti uobičajena - a u Adrisu kao kompaniji kojoj je profitabilno poslovanje konstanta i čiji su se mnogi izvorni odnosno mali dioničari prometnuli u milijunaše - to je dosad uglavnom značilo 'kazališna'. Da bi ovaj put moglo biti zanimljivije i s više propitivanja dioničara, upućuju i informacije o tome da je nedavno u registar udruga upisana Udruga dioničara Adris grupe koju je inicirala nekolicina dioničara.  Ona bi, tvrde upućeni financijaši, mogla donijeti i novu, višu dimenziju dioničarskog aktivizma u rovinjskoj kompaniji. Udruga dioničara u današnjoj Adris grupi postoji još od samih početaka dioničarstva i vremena TDR-a, ali inicijatori nove svoju ulogu očito vide aktivnijom i ambicioznijom.

Podsjećajući na više od dva desetljeća postojanja udruge dioničara, glasnogovornik Adris grupe Predrag Grubić kaže kako imaju neformalna saznanja da je u ožujku osnovana nova s istim imenom. Koji su im ciljevi, u Adrisu tvrde da ne znaju.  Navodno sami osnivači udruge imaju tek po nekoliko dionica, ali to samo po sebi ne govori ništa o dometima i podupirateljima Udruge. Dapače, to samo potencira tvrdnje da iza nje stoje ozbiljni igrači, piše Poslovni dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa