potpisan sporazum

Marić o istarskom Cimosu: Neće biti otpuštanja

0
Goran Marić i Imre Balogh (Foto: HRT)
Goran Marić i Imre Balogh (Foto: HRT)

Ministar državne imovine Goran Marić i glavni izvršni direktor slovenskog Društva za upravljanje potraživanjima banaka Imre Balogh potpisali su sporazum o prodaji potraživanja prema društvu Cimos. Njime se regulira Cimosov dug nekadašnjoj Riječkoj banci, koji je preuzela Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, a za što će Slovenija platiti sedam milijuna eura. Sporazum potpisan u Mokricama, prema Marićevim riječima, definitivno rješava pitanje budućeg rada triju pogona koparskog proizvođača dijelova za autoindustriju Cimos u hrvatskoj Istri, donosi HRT.

Marić je kazao da je sa slovenskim ministrom Zdravkom Počivalšekom, koji se jako angažirao u rješavanju tog pitanja i sklapanju sporazuma, pregovarao mjesecima i da su postigli rješenje koje osigurava nastavak suradnje i opstanak Cimosovih tvrtki u Hrvatskoj  - u Labinu, Buzetu i Roču u kojima je 1.200 zaposlenih. "Tim smo sporazumom definitivno riješili taj problem. Neće biti otpuštanja radnika i osigurali smo nastavak proizvodnih procesa u Cimosovim tvornicama u Hrvatskoj", rekao je Goran Marić.

Na pitanje novinara kakva su jamstva da se radna mjesta Cimosa u Sloveniji i Hrvatskoj neće zatvarati s obzirom na to da novi talijanski vlasnici najavljuju racionalizaciju poslovanja ovisno o situaciji na tržištu, ministri Počivalšek i Marić rekli su da je tržište na kojemu Cimos radi trenutačno u usponu, ali da općenito od mogućih otpuštanja i gubitka radnih mjesta mogu strahovati sva poduzeća koja se bave proizvodnjom, piše HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa