Most zadovoljan, dobio tri mjesta u Županijskoj skupštini

0
Nenad Seferagić, Tea Golja i Divna Radolović Rosanda
Nenad Seferagić, Tea Golja i Divna Radolović Rosanda

"Prije svega zahvaljujemo se svima koji su svoj glas dali za Most. Činjenica je da u Istri polako ali sigurno rastemo i naše će aktivnosti biti usmjerene prema pojačanoj komunikaciji s našim glasačima i naravno prema privlačenju novih glasača. Žao nam je da su pojedini kandidati sa nekih listi beskompromisno i nekulturno kršili odredbe predizborne šutnje. Neki su se zaista u tome isticali i prelazili sve granice normalnog ponašanja i pristojne političke komunikacije. Sada je na njima da s time žive i obnašaju dužnosti na koje su izabrani pretvarajući se da su predstavnici demokracije, poštenosti i pravednosti", rečeno je na konferenciji za novinare istarskog Mosta nezavisnih lista 31. svibnja u Puli. Održali su je izv. prof. dr. sc. Tea Golja, dipl. ing. Divna Radolović Rosanda i Nenad Seferagić.

"Most će se u Istri okrenuti svim ljudima u Istri koji osjećaju potrebu da istupe, progovore ali ne znaju kako. Želimo biti u funkciji malog čovjeka i boriti se za Istru jednaku za sve. Okupili smo sposobne i konstruktivne ljude koji će znati ponuditi riješenja za probleme malog čovjeka na terenu i stoga pozivamo sve koji osjećaju potrebu da nam se obrate kao budućem partneru s ciljem pronalaženja optimalnih rješenja. Posebno smo skloni borbi za debirokratizaciju procedura u mnogim institucijama kao i za kvalitetnije rješavanje pojedinih predmeta u okviru postojećih proceduralnih okvira." rečeno je na konferenciji.

"Kao što znate Most NL prvi je puta ove godine samostalno izišao na regionalne izbore u Istarskoj županiji sa našom listom za Skupštinu Istarske županije. Osvojili smo 3 vijećnika (izv.prof.dr.sc. Tea Golja, Ladislav Turčinović, dipl.ing. i Divna Radolovic Rosanda, dipl.ing.). Jako smo ponosni na rezultat koji smo postigli u Istri, te se zahvaljujemo svim našim biračima. Ima ih puno. Osvojili smo preko 5.000 glasova diljem Istre i time dokazali da u Istri imamo sasvim solidno biračko tijelo koje nas podržava, koje prepoznaje naše vrijednosti, koje prepoznaje sve ono što smo kao Most činili u Hrvatskom saboru i Vladi Republike Hrvatske."

"Upravo su ovogodišnji lokalni i regionalni izbori bili pravi test pobjednika današnje političke krize. Svjedoci smo, nažalost, neustavne uzurpacije ovlasti Hrvatskog sabora i kršenja temeljnih načela diobe vlasti i hrvatske parlamentarne demokracije. Most se, svojim djelovanjem i svojom principijelnošću, snažno borio za državu koja će biti na korist svim svojim građanima…za pravednu državu, a protivio zaštiti partikularnih interesa.  Upravo zbog toga, prozivali su Most  “remetilačkim čimbenikom” u Vladi RH jer se zalažemo za politiku čistih ruku." 

"No, birači su prepoznali našu samosvjesnost, zahtjevnost, visoke moralne standarde koje si uvijek postavljamo, našu odgovornost i naše dostojanstvo. Upravo ovaj izvrstan rezultat koji smo postigli u Istri, ukazuje da rastemo i zbog toga, zbog naših birača, zbog svih onih koji su prepoznali da je potrebno djelovati i raditi na promjenama u Istri, pravi nam je vjetar u leđa da i dalje nastavimo sve snažnije djelovati u smjeru poticanja pozitivnih promjena u našem okruženju. Naše će aktivnosti biti usmjerene na osnaživanje komunikacije s našim biračima i prema privlačenju novih birača."

Za proizvodno i izvozno gospodarstvo

"Moram reći da nam je žao što su pojedini kandidati sa nekih listi kršili odredbe predizborne šutnje, neki su se u tome zaista isticali i prelazili sve granice normalnog ponašanja i pristojne političke komunikacije. To je odraz političke nekulture. Nama je takvo ponašanje jednostavno neprihvatljivo. Rekla bih da je na njima da sada odgovorno obnašaju dužnosti na koje su izabrani pretvarajući se da su predstavnici demokracije, poštenja I pravednosti.

Mi ćemo se okrenuti svim ljudima koji imaju potrebu da istupe, da progovore, ali možda ne znaju kako, možda nemaju polugu niti instrumente kojima bi to na pragmatičan i pravno kulturni način učinili. Kroz našu platformu moći će istupiti.
Mi smo tu zbog malog čovjeka i borit ćemo se za njega, za Istru jednaku za sve. Okupili smo sposobne, spremne, odgovorne ljude koji će znati ponuditi rješenje na postojeće izazove, argumentirati svoje izbor i svoje prijedloge, a u srcu našega djelovanja bit će čovjek. Stoga pozivamo sve da nam se obrate kao partner kako bismo zajedno pronašli najbolja rješenja."

"Istarsko gospodarstvo ima strukturne probleme koji ograničavanju njegov razvoj. Te probleme moguće je riješiti samo restrukturiranjem Istarskog gospodarstva u proizvodno, izvozno, konkurentno, specijalizirano i istraživačko gdje će turizam biti nadogradnja proizvodnom sektoru. Naravno da se u Istri mora poticati održiva poljoprivreda i turizam, posebice eno i gastroturizam te kulturni turizam. U Istri bilježimo vrlo niska ulaganja u visokotehnološke djelatnosti. Zbog toga Projekti za koje bismo se zalagali kroz nase djelovanje u Skupštini IŽ: poticanje razvoja modernih industrija, osnivanje tehnološkog parka i Centra za transfer tehnologije, jačanje vinskog klastera, izboznog klastera, kreditiranje izvoznika, institucionalna potpora poduzetnicima." poručili su iz istarskog Mosta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa