Tiziano Sošić novi predsjednik Gradskog vijeća Pule

0
Novi saziv Gradskog vijeća Pule s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima
Novi saziv Gradskog vijeća Pule s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima

U pulskoj Komunalnoj palači 31. svibnja održana je prva, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pule na kojoj je na dužnost predsjednika Gradskog vijeća u narednom mandatu izabran Tiziano Sošić s koalicijske liste IDS-HNS-ISU-Zeleni.

Na samom početku sjednice prisutnima se obratio pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je svim vijećnicima čestitao na novom mandatu u kojemu ih, kako kaže, očekuju brojni izazovi.

„Naša Pula vidno se mijenja na bolje zahvaljujući brojnim projektima koji su u prethodnom razdoblju realizirani. Izgrađena je komunalna infrastruktura s preko 180 kilometara nove distribucijske mreže plinovoda, obalni kolektor, nova škola, dva dječja vrtića, nekoliko sportskih dvorana, dovršen je nogometni stadion, izgrađeno kino, no pred nama je još puno toga što moramo dovršiti“, kazao je Miletić naglasivši kako se jedino suradnjom i zajedništvom može kročiti naprijed, dovršiti započeto te raditi za dobrobit svih građana grada Pule.

Čestitke vijećnicima uputio je i zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin koji je ovim putem pozvao sve na partnerstvo, jer prema njegovu mišljenju, Istarska županija bez Pule ne može funkcionirati.

„Vaš i naš zajednički cilj je dobrobit svih građana Pule, stoga siguran sam da ćete kao vijećnici u tom smjeru i djelovati te zastupati interese svih građana, bez obzira na nacionalnost i vjeru“, naglasio je Radin.

Tiziano Sošić

Na sjednici, kojom je na početku predsjedavala Slobodonaka Vale iz Ureda državne uprave Istarske županije, prisustvovala su 24 od 25 izabranih vijećnika, a nedostajao je samo Silvano Hrelja iz redova HSU-a. Nakon što je utvrđen kvorum, izabrana je Mandatna komisija koja je verificirala mandate vijećnika te je sukladno tome nositelja koalicijske liste IDS-HNS-ISU-Zeleni Borisa Miletića zamijenila Valterom Boljunčićem. Daljnje vođenje sjednice preuzela je vijećnica Elena Gattoni Stepanov, koja je pozvala vijećnike na polaganje svečane prisege. Vijećnici su se svojom čašću obvezali da će dužnost člana Gradskog vijeća obnašati savjesno, odgovorno i da će se u svome radu držati Ustava, Zakona i Statuta Grada Pule te se zauzimati za svekoliki napredak Grada Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske.

Uslijedio je izbor Odbora za izbor i imenovanja za čijega je predsjednika izabrana Dijana Kukić Dasko koji je na prijedlog 13 vijećnika za izbor predsjednika Gradskog vijeća dao pozitivno mišljenje. Na kraju je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Tiziano Sošić koji se u kratkom govoru zahvalio na povjerenju te svima zaželio uspješan mandat. „Bit će mi čast predsjedavati ovim vijećem kojega ću nepristrano, savjesno i odgovorno voditi“ poručio je Sošić.

Gradsko vijeće u ovom mandatu sačinjava 25 novoizabranih vijećnika: Valter Boljunčić, Elena Gattoni – Stepanov, Ivan Nekić, Diana Kukić Dasko, Ardemio Zimolo, Gordana Ferenčić, Massimo Brajuha, Bruna Jovanović, Tiziano Sošić, Jadranka Černjul, Kristina Rabar, Sladjana Radošević, Redžep Raimović, Dunja Račić, Mauricio Licul, Daniel Ferić, Silvano Hrelja, Sanja Radolović, Siniša Gordić, Igor Belas, Radenko Ognjenović, Gordana Čakić, Mirko Jurkić, Ivona Gudelj i Petar Ćurić. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa