Labin stanu prihvaćeni svi projekti energetske obnove zgrada

0
Zadnja energetski obnovljena zgrada kojom upravlja Labin stan
Zadnja energetski obnovljena zgrada kojom upravlja Labin stan

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prihvatilo je sva trideset i dva prijedloga energetske obnove zgrada koja je Labin stan prijavio na njegov Javni poziv.

Obnavljat će se zgrade u svim dijelovima Grada Labina na čijem će se području ukupno obnoviti 27 zgrada (22 u Labinu i pet u Rapcu), po prvi put kreće obnova u Raši  (tri zgrade) i dvije zgrade u Koromačnu. Procjenjena vrijednost ulaganja za sve zgrade iznosi 18,93 milijuna kuna od čega 12,71 milijun kuna  iznosi sufinanciranje koje dodjeljuje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Provedba mjera energetske obnove rezultirat će smanjenjem potrošnje energije za grijanje i hlađenje za oko 60 posto i više, čime se suvlasnicima smanjuju režijski troškovi, a sufinanciranjem prihvatljivih troškova do 60 posto olakšava se i obnova zgrada. Rok za provedbu projekta je 18 mjeseci od dana potpisivanja ugovora s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, odnosno sve obnove moraju biti provedene do 31. prosinca 2018. godine.

Labin stan, upravitelj višestambenih zgrada na području Grada Labina i općine Raša, ponovo se svrstao u red vodećih tvrtki u domeni energetske obnove višestambenih zgrada s obzirom da 32 prihvaćena prijedloga čine 40 posto od 79 prihvaćenih prijedloga iz Istarske županije te pet posto od 596 prihvaćenih prijedloga u Hrvatskoj. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa