izbori u marčani

HSU, nezavisni i ID podržali Peršića: Glas za IDS je glas za Kostešića

0
S konferencije HSU-a, ID-a i nezavisnih: Srećko Peršić u sredini
S konferencije HSU-a, ID-a i nezavisnih: Srećko Peršić u sredini

Na konferenciji za novinare HSU-a, Istarskih demokrata i Nezavisne liste Branka Vareška u Općini Marčana održanoj 1. lipnja Nives Percan i Branko Vareško iskazali su potporu kandidatu Srećku Peršiću (HSU) za izbore 4. lipnja, i pozvali svoje birače da ga podrže svojim glasom. Izjave sa zajedničke konferencije za novinare kandidata HSU-a za načelnika Općine Marčana Srećka Peršića, kandidatkinje za načelnicu u 1. krugu Nives Percan iz Istarskih demokrata i nositelja nezavisne liste za Marčanu Branka Vareška donosimo u nastavku.

Srećko Peršić, kandidat HSU-a za načelnika Općine Marčana poručio je: "Kao što znate, Općinom Marčana već četvrt stoljeća vlada jednoumlje, a vlast je svo to vrijeme bila u rukama jednog čovjeka koji se na ovim lokalnim izborima zakamuflirao u vidu kandidata za zamjenika načelnika. Svi vi, naravno, znate o kome je riječ! Ne pamtim da se itko još na ovim prostorima održao toliko dugo na vlasti zahvaljujući potpori od tek 20-ak posto birača. Ovime sam sve rekao, rekao sam vam tko će voditi Općinu Marčana budu li birači ponovo dali potporu IDS-ovom kandidatu Predragu Plišku. U tom slučaju Općinu Marčana će, kao i do sada, još četiri godine voditi Marijan Kostešić – vječiti načelnik koji javno govorio da je Marčana „seljačka općina“ kojoj turizam „nije prioritet“."

Zlatno razdoblje Marčane

"Tom i takvom načelniku naše Općine smo odlučili udruženo reći dosta! U drugom krugu izbora za načelnika Općine Marčana kandidata HSU-a odlučili su podržati Nives Percan iz ID-a i nezavisni kandidat za općinsko vijeće Branko Vareško. Naši programi i ciljevi su u cjelosti podudarni - boljitak za sve mještane Općine Marčana kroz razvoj turizma, gospodarstva, poljoprivrede, kulture i civilnog društva, uz  vizionarsko korištenje europskih strukturnih fondova za razvoj. Naša koalicija nije tek još jedna uobičajena politička družina kojoj je glavni interes ući u vlast. Mi smo odlučna, hrabra i sposobna alternativa dosadašnjem jednoumlju nezasitih političkih istomišljenika koji su sebi sami i cilj i svrha.", rekao je Peršić

"Za takve, radikalne razvojne promjene, imamo već spremne konkretne projekte koji će Općinu Marčana konačno učiniti lokalnom zajednicom po mjeri svih naših sugrađana, a ne samo za IDS-ovu vječitu vlastelu. Mi ne tražimo niti prihvaćamo novčane nagrade, besplatna putovanja po svijetu, niti bilo kakve druge privilegije! Naša zdrava i iskrena reformska koalicija očekuje povjerenje građana na izborima u nedjelju 4. lipnja. Bez fige u džepu. I sa ove press-konferencije, zato,  pozivamo sve punoljetne građane Općine Marčana da izađu na izbore i da zaokruže broj 2 kako bi konačno jaram IDS-a bio bačen s vratova većine onih koji su do sada šutke trpjeli!" poručio je Peršić i zaključio: "Krenimo hrabro u zlatno razdoblje općine Marčana".

Branko Vareško nositelj liste grupe birača pozvao je mještane Općine Marčana da u nedjelju izađu u što većem broju na birališta i podrže "istinske promjene, a ne kozmetičke promjene koje nudi IDS, na način da načelnik koji je besperspektivno 24 godine vodio ovu Općinu sad je kandidat za zamjenika načelnika, a koji bi funkciju obavljao profesionalno, te na taj način i dalje vodio besperspektivno Općinu." "Jedina promjena bila bi povećani trošak za plaće u proračunu za dvjestotinjak tisuća kuna. Stoga podržite promjene i birajte Srečka Peršića za načelnika." rekao je.

Dati priliku malom čovjeku

Nives Percan, kandidatkinja Istarskih demokrata za načelnicu Marčane u 1. krugu također je dala osobnu podršku kandidatu Peršiću. "Uvjerena sam da je zajednički kandidat  Hrvatske stranke umirovljenika, Istarskih demokrata i Liste grupe birača Branka Vareška  jedini kandidat za načelnika Općine Marčana koji želi, zna i može "dati priliku malen čoviku da živi i razvija se po svojoj volji!" Uvjerenja sam da je i u našoj općini došlo vrijeme da se politikom ne treba baviti kako se politika ne bi bavila tobom, već da ista služi narodu, da bude dio rješenja svih ljudskih i građanskih problema bez obzira na dob, spol, nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost." rekla je.

"Svjesni smo stanja u kojem su  stranački interesi i ljudi koji četvrt stoljeća obnašaju određene dužnosti, postali sami sebi svrha zbog čega je i došlo do urušavanja međuljudskih odnosa i nezadovoljstva u svakoj istarskoj sredini pa tako i u našoj općini. Pozivam vas, dragi birači, da ovoga puta budete otvorena uma i velika srca! Dajmo konačno priliku "malom čovjeku" da stvara slobodno i bez političkih ucjena. Mladima omogućimo da kreiraju svoju budućnost sukladno vremenu u kojem žive, a našim starijima omogućimo da im treća životna dob bude što ugodnija, ekonomski sigurnija i ljepša." zaključila je Percan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa