Poreč Major 2017. najavljuje noćne mečeve i Ivana Perišića!

0

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 1. lipnja predstavljen je Poreč Major koji će zasigurno nadmašiti prethodna dva izdanja jer prva udarna ovogodišnja vijest su – izuzetno atraktivni noćni mečevi! Svjetla Poreč Majora obasjavat će, uz ostale vrhunske igračice i igrače, i osvajačice zlata s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru – genijalne Njemice Lauru Ludwig i Kiru Walkenhorst. Na porečki pijesak ponovno će istrčati i zlatni olimpijci iz Rija, sjajni Brazilci Alison Cerutti i Bruno Schmidt koji su prošle godine u Poreču osvojili zlato.

Druga bombastična vijest ovogodišnjeg Poreč Majora, ekskluzivno je objavljena na današnjoj tiskovnoj konferenciji. I naša publika će ove godine definitivno imati svoje posebne heroje na pijesku – posebne jer će hrvatski pjeskaš Nikša Dell’Orco zaigrati u timu s našim proslavljenim nogometnim reprezentativcem Ivanom Perišićem! Ivanovo prijateljstvo s nogometnom mrežom dobro je poznato, a kako će se snaći s onom odbojkaškom, ostaje nam za vidjeti u Poreču. No, sjetimo li se o kakvom se srčanom sportašu radi, ne sumnjamo u žestoku borbu na mreži.

Uz spomenuti tim, na Poreč Majoru će igrati još četiri naša muška (Filip Silić/Ivan Đorđević, Krešimir Karaula/Marin Jerčić, Matija Gracin/Yahor Zhukouski, Josip Pribanić/Matej Čičković) i tri ženska tima (Maja Roško/Jurja Vlašić, Dina Bečić/Sara Radanović, Nikolina Jelić/Marina Čorić). Svakako treba istaknuti da će na drugom programu HTV-a u subotu i nedjelju, 1. i 2. srpnja, biti četiri sata prijenosa uživo!

Predsjednika Uprave tvrtke Beach Majors Hannesa Jagerhofera, koji je i istinski zaljubljenik u odbojku na pijesku, Poreč uvijek iznova oduševljava. Na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu je izjavio: „Lijepo je biti u Poreču. Moj tim i ja smo ponosni da imamo turnir Swatch Beach Volleyball Major Seriesa u tom uzbudljivom gradu. Igrači također jako vole igrati u Poreču. Ove godine ćemo imati i noćne mečeve koji su osobito atraktivni. Dođite na Poreč Major, provest ćemo sjajno vrijeme zajedno“.

Glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić pozdravio je prisutne ispred Ministarstva turizma: „Zahvaljujem organizatorima na ovakvoj manifestaciji u ova zahtjevna vremena. Svjedoci smo tog iskoraka, kao i značaja sinergije sporta i turizma. Zahvaljujem gospodinu Jagerhoferu što je odabrao upravo Poreč i Hrvatsku, igračima koji ovdje vole doći. Obogaćuje se turistička ponuda, sport potiče rast prihoda, porast malog i srednjeg poduzetništva. Svima želim sreću na ovogodišnjem Poreč Majoru“.

Novoizabrani porečki gradonačelnik Loris Peršurić nije skrivao ponos svojim Porečom, ali i Poreč Majorom: „Iz Poreča, najljepšeg grada na svijetu, zahvaljujem svima koji su ga prepoznali kao idealnog za ovakve manifestacije. Počelo je s Poreč Majorom i onda su uslijedile i ostale manifestacije visokog ranga i postavile Poreč za top destinaciju. Poreč Major objedinjuje kompletnu ponudu Poreča, manifestacija je koja je miks svega najboljeg. Najbitniji u turizmu je doživljaj destinacije! Hvala još jednom i puno uspjeha igračima“.

Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča, nadovezao se na zadovoljstvo porečkog gradonačelnika te dodao: „Poreč je prepoznat kao grad za velike manifestacije, turistička metropola Hrvatske. Imamo 10 novih projekata od čega je 5 mega evenata. U prošloj je godini Poreč imao 3,1 milijuna turističkih noćenja. Ove godine bit ćemo još jači, između ostalog, zahvaljujući i Poreč Majoru. Želim srdačnu dobrodošlicu svim igračima i navijačima“.

Direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin podijelila je s prisutnima na tiskovnoj konferenciji svoju ljubav prema odbojci na pijesku: „Presretna sam da mogu pozdraviti toliko ljubitelja odbojke na pijesku jer odbojka na pijesku je moja prva ljubav. S njom sam započela svoju profesionalnu karijeru kad smo organizirali mali turnir koji se kasnije pretvorio u nacionalnu seriju. Sjećam se kako smo tada s divljenjem gledali turnir u Klagenfurtu. Drago mi je da je gospodin Jagerhofer prepoznao sportski i turistički potencijal Hrvatske i da se igrači ovdje osjećaju zaista ugodno“.

Poreč Major je sportsko-zabavni spektakl koji nudi gledateljima osim odličnih mečeva, razne interaktivne sadržaje u Beach Villageu smještenom uz stadion, kao i specijalne noćne partyje. Ulaz na stadion je besplatan čime je omogućeno da svatko tko želi može uživati u vrhunskoj odbojci na pijesku i odličnoj atmosferi na stadionu. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa