počeo istra inspirit

Sakrili su blago, a onda će nas zabavljati ljubavnim pustolovinama

0
Nada Prodan Mraković i Siniša Miljević (foto: Manuel Paljuh)
Nada Prodan Mraković i Siniša Miljević (foto: Manuel Paljuh)

Istra Inspirit je ove godine ušao u svoju šestu sezonu, koju je otvorio 'Morganovim blagom' u Dvigradu, a svečano su je otvorili Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije te Siniša Miljević, direktor Istarske razvojne turističke agencije. 'Morganovo blago' prikazuje dramatičnu priču o sakrivanju blaga jednog od najpodmuklijih gusara – onom Henry Morgana. Društvo su mu opet pravili njegovi gusari, koji su jučer bili zaduženi za održavanje odlične atmosfere i još bolje zabave za posjetitelje na zidinama srednjovjekovnog Dvigrada.

Režiju potpisuje, ali i glumi u mjuziklu Petra B. Blašković, a ostalu izvođačku ekipu su činili Antonio Jakupčević u ulozi kapetana Morgana, Denis Brižić, Šandor Slacki, Frano Novljan, Ivona Bulešić, Krešimir Jelić, Domagoj Androković, Dean Gotal, glazbenici Nataša Dragun i Andrej Pezić i svestrani Sedina Cerovac, Miroslav Cerovac te Kristijan Dellabernardina, dok je za šminku bila zadužena Ivna Škoro. Doživljaj je bio zatvorenog tipa, namijenjen sadašnjim i potencijalnim budućim partnerima projekta te je organiziran u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije koji je ujedno i pokrovitelj događanja te s Turističkom zajednicom Općine Kanfanar.

Nakon Morganovog blaga, ljubitelji Inspirit doživljaja ove sezone moći će doživjeti 'Iustitiu' 11.07. u Poreču, 'Spacio' 18.07. u Rovinju, 'Crispa' 21.07. na Vižuli u Medulinu te 'Vodnjanske štorije' 10.08. u Vodnjanu. Svi doživljaji (osim 'Spacia' ) su besplatnog karaktera, zahvaljujući suradnjama s partnerima: Plava Laguna ('Iustitia'),  Turistička zajednica Općine Medulin ('Crispo') i Grad Vodnjan ('Vodnjanske štorije'). Prošle godine započeta je uspješna suradnja s Turističkom zajednicom Općine Vrsar u sklopu Casanovafesta, koja će se nastaviti i ove godine s čak dvije suradnje i to u sklopu Casanovafesta, 16. i 17.06. te manifestacije Stari samanj, 23. i 24.06.

Specifičnost ovogodišnjeg Casanovafesta je da se održava u starogradskoj jezgri Vrsara te da će posjetitelji otkriti tajno utočište najpoznatijeg svjetskog ljubavnika kao i uživati u otkrivanju ljubavnih pustolovina kroz povijest. U sklopu 'Starog samanja' koji se održava četvrtu godinu zaredom, Istra Inspirit će svojom glumom oživjeti neobična i stroga pravila nametnuta stanovništvu statutom porečkih biskupa iz 17. stoljeća.

Ove sezone Istra Inspirit nastavlja i uspješnu suradnju s Valamar Rivierom te će se ponoviti uzbudljive šetnje otokom Sveti Nikola tijekom Poreč Open Air festivala (02.07., 09.07., 16.07., 23.07., 30.07., 06.08., 13.08. i 20.08.)  u sklopu kojih posjetitelji imaju priliku otkrivati priče, mitove i legende iz bogate istarske povijesti.  Osim suradnje s Poreč Open Air festivalom, ove sezone započinje  suradnja i u sklopu Rabac Open Air festivala na kojem će Istra Inspirit zabavljati posjetitelje 29.07., 05.08. i 12.08.

Više informacija o Istra Inspiritu možete pronaći na:

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa