Konstituirano Općinsko vijeće Kanfanara, predsjednik Marko Jelenić

0
Članovi s Općinskog vijeća Kanfanara s načelnikom Sandrom Jurmanom
Članovi s Općinskog vijeća Kanfanara s načelnikom Sandrom Jurmanom

U vijećnici Općine Kanfanar 12. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Kanfanar na kojoj su potvrđeni mandati vijećnika u novom sazivu, kojeg čini sedam vijećnika HSLS-a: Marko Jelenić, Sebastijan Marić, Karla Sošić, Dean Rabar, Karin Matuhanca, Arijan Marić i Rino Čekić koji dužnost obnaša umjesto načelnika Sandra Jurmana kojemu mandat miruje po sili zakona, tri vijećnika IDS-a: Suzana Aflić, Ivan Červar i Ivica Pokrajac, te jedan vijećnik HDZ-a Mario Sošić.

Za predsjednika Općinskog vijeća jednoglasno je izabran Marko Jelenić (HSLS), koji se zahvalio vijećnicima na povjerenju te izrazio želju da se u narednom mandatu u konstruktivnoj atmosferi na sjednicama vijeća donašaju dobre odluke koje će biti u korist svih žitelja Općine Kanfanar.

Jednoglasno su izabrane i dvije potpredsjednice Općinskog vijeća i to iz redova predstavničke većine Karla Sošić (HSLS) te iz redova predstavničke manjine Suzana Aflić (IDS).

Vijećnicima se na kraju obratio i općinski načelnik Sandro Jurman čestitavši svima na izboru na dužnost općinskih vijećnika. Posebnu zahvalu uputio je stanovnicima Općine Kanfanar koji su u velikom broju izašli na izbore te time pokazali da im je stalo do budućeg razvoja općine, ali i svima onima koji su mu na izborima dali potporu (75,69 % osvojenih glasova). Pozvao je sve vijećnike na suradnju sa ciljem da zajednički kreiraju razvoj Općine Kanfanar, ali i naglasio da velika potpora koju je dobio od stanovnika Općine Kanfanar predstavlja i veliku obavezu da se djeluje u skladu sa očekivanjima građana.

Novoizabrani predsjednik Marko Jelenić u svečarskom je tonu zaključio konstituirajuću sjednicu te najavio prvu radno sjednicu do kraja lipnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa