Nagrađeni sportaši pulskih škola ponos su našeg grada

0

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače nagrađene sportaše, učenike pulskih osnovnih i srednjih škola koji su u završnici Državnog prvenstva ostvarili vrhunske rezultate i osvojili brojne medalje.

„Iznimno sam ponosan na činjenicu da Pula ima sjajne mlade sportaše koji svojim vrhunskim rezultatima zastupaju i prezentiraju naš grad u najboljem svijetlu. Na taj način širite i svijest o važnosti bavljenja sportom, činite to i dalje, a mi ćemo vam kao Grad kao uvijek do sada biti podrška u tome“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić čestitavši svim učenicima i njihovim profesorima na osvojenim medaljama.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Puli na dugogodišnjoj podršci i suradnji bez koje, kako kaže, ne bi bilo moguće ostvariti ovako značajne rezultate. „Grad Pula nas redovno prati i sufinancira, a koliko je sport i zdrav način života bitan, govori i činjenica da se svake godine sve više sredstava izdvaja upravo za sport“, kazao je Soldatić.

Čestitke učenicima i profesorima uputio je i glavni tajnik Sportske zajednice Grada Pule Branko Uležić koji je ujedno svima zaželio puno sportskih i životnih uspjeha u nastavku školovanja.

Malonogometna ekipa srednje Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu pod vodstvom profesora Siniše Ivankovića ostvarila je povijesni uspjeh postavši prva ekipa iz Pule koja je pobijedila na državnom natjecanju. Učenice pulske Gimnazije pod vodstvom profesorice Đeni Blažerina prvakinje su države u atletici, i brončane u krosu dok su u muškoj konkurenciji učenici škole treći u badmintonu. Učenici Tehničke škole s profesoricom Sanjom Pošić Peranić drugoplasirani su u stolnom tenisu, a učenici osnovne škole Vidikovac pod vodstvom profesorice Sanje Sijarić prvaci su države u krosu. Učenice osnovne škole Veruda pod vodstvom profesora Saše Brešćića osvojile su drugo mjesto u odbojci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa