Gračišće:

U subotu Festival istarskih maneštri, u nedjelju Trka s tovari

0
Na lanjskom Festivalu maneštre u Gračišću
Na lanjskom Festivalu maneštre u Gračišću

Općina Gračišće organizira trodnevnu feštu: obilježavanje Dana općine 16. lipnja, Festival istarskih maneštri 17. lipnja i blagdan Vidove 18. lipnja.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u petak, 16. lipnja, u 18 sati na trgu u Gračišću. Nastupit će vokalna skupina „Frndalice“. U isto vrijeme počet će razigravanje malonogometnog turnira. 

U subotu, 17. lipnja, vatra ispod lonaca s maneštrama potpalit će se u 13 sati, kušanju će se pristupiti u 18 sati, a najbolje će maneštra biti proglašen au 19 sati. Postetiteljima će se na degustaciju nuditi deset maneštra: s jačmikom i fažolom TZ Čavle, maneštra s trukinjom Konobe „Marino“, maneštra  s koromačnom DVD-a Gračišće, Gračišćanke će spremiti zelenu maneštru, Župni zbor „Sv. Vid“ maneštru s gomoljami, Bistro „Pod lipom“ maneštru s jačmikom, Mokrnoški kuhari iz Slovenije ponudit će škratomaneštru, ekipa Žminjaca maneštru s biguli, Poljanci maneštru s ripom, a Škopljanke jotu. Za jednu maneštru potrebno je kupiti bon od 10 kuna. Oni koji odmah kupe pet bonova dobit će popust i platit će ih 40 kuna. Posjetitelji koji se odluče na kupnju keramičke zdjelice od 50 kuna moći će s njome kušati neohraničen broj maneštra.   

Boćarski turnir počet će u 15 sati, a nastavak malonogometnog turnira u 18 sati.

Nedjeljnja događanja, 18. lipnja, počinju misom u 11.30 sati u povodu dana Sv. Vida.  Polufinale i finale boćarskog turnira počet će u 15 sati, a nogometnog turnira u 18 sati. Trka s tovari održat će se u 19 sati. U večernjim satima pzbliku će zabavljati Robalte bend i Koktelsi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa