Najavljen program Vodnjanskog ljeta: Novost festival zmajeva

0
Klaudio Vitasović i Nensi Giachin Marsetič
Klaudio Vitasović i Nensi Giachin Marsetič

Na konferenciji za medije održanoj 14. lipnja u Gradu Vodnjanu najavljen je bogat program manifestacije Vodnjanskog ljeta. Ljeto na Vodnjanštini donosi događaje i manifestacije od gastronomskih do kulturnih, sportskih, plesnih, glazbenih, nekih tradicionalnih ali i novih manifestacija koje će zasigurno obogatiti svima boravak i posjete Vodnjanu, Barbarigi, Galižani i Peroju.

„Za ljeto smo pripremili cijeli niz manifestacija, a jedan od noviteta je FLYinFEST - Međunarodni festival zmajeva koji će se održati 23. do 25. lipnja na plaži Martulina u Peroju. To je ujedno i prvi službeni dan Vodnjanskog ljeta koji se tradicionalno otvara vatrama sv. Ivana na Narodnom trgu u večernjim satima“, istaknuo je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović.

Veliki koncert Željka Joksimovića

Ove godine održava se pedeseta po redu Bumbarska fešta, uz veliki koncert Željka Joksimovića i Night Express benda. Perojska fešta koja je također tradicionalna, a ove godine se obilježava i 360 godina dolaska Crnogoraca u Peroj. Za Perojsku faštu nastupit će ženska grupa The Frajle. U Galižani, na tradicionalnoj Galižanskoj noći, nastupit će Danijela Martinović.

Tradicionalne fešte koje se nižu tijekom ljetnih mjeseci jesu i Fešta od puži u Galižani te  međunarodni festival folklora Leron koji će ovo ljeto pokazati svoje najljepše ruho u sedamnaestom izdanju. Leronom se u biti i zatvara Vodnjansko ljeto.

Od ljetnih novosti u ponudi je manifestacija Enjoy Peroj – od 6. srpnja do 24. kolovoza; nastupi bendova, DJ izvođača i drugih glazbenika na plaži Martulina u Peroju. Održat će se ukupno 8 takvih zabavnih večeri, a sve u svrhu promocije preuređene perojske plaže. 

Ljetno kino

U programu je i Ljetno kino s projekcijom 5 animiranih filmova koji su sinhronizirani te ih mogu pogledati djeca svih uzrasta. Ljetno kino održat će se u Vodnjanu, Galižani i Peroju.

Na Narodnom trgu će se održati nastup klape Sebenico sa Mrkom Škugorom (14.07.), a u Gradskom parku će nastupiti 21. srpnja grupa Detour.

„Zahvaljujem se svim udrugama koje su sudjelovale u kreiranju sadržaja programa Vodnjanskog ljeta. Ujedno najavljujem promociju monografije Grada Vodnjana koja će biti predstavljena pred obilježavanje Dana Grada. Vjerujem da će se promocija održati 9. kolovoza, a glavni nositelj projekta je bilo naše Pučko otvoreno učilište“, dodao je Vitasović.

Ribarska večer

„Iako je u petak, 23. lipnja službeno otorenje Vodnjanskog ljeta, već smo ovu nedjelju s jednim programom na velikoj bini na Narodnom trgu. Naime, od 20.30 sati započet će 13. Plesna revija u organizaciji Društva naša djeca Vodnjan-Dignano, a posebna poslastica ljubiteljima plesa bit će plesna predstava Room No.7.

Iako su brojne tradicionalne manifestacije, ove smo godine nastojali ponuditi i neke novitete, kao što je FLYin fest – međunarodni festival zmajeva koji će početi 23. lipnja. Vrlo je važna suradnja s Istra Inspiritom čiji će glumci ove godine predstaviti naše vodnjansko blago. Kroz vrlo kreativan način, svim posjetiteljima i stanovnicima Vodnjana, predstavit će se najvrijednija kulturna dobra/blaga Vodnjanštine, a bit će tu i nekih iznenađenja za posjetitlje“, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opću upravu Nensi Giachin Marsetič.

U svrhu promocije obnovljene plaže Martulina, brojni su se programi „preselili“ na plažu te će se tako po prvi put održati i Ribarska večer 15. srpnja.

O svim programima informirat će se mediji početkom svakog novog tjedna tijekom cjelog ljeta, a više informacija i detaljan program možete potražiti i na www.vodnjan.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa