sprema se deložacija

Obitelj invalida vratila 200.000 eura, ali svejedno ostaje bez kuće?

0
Lino Milanović (foto: Glas Istre)
Lino Milanović (foto: Glas Istre)

"Dragi prijatelji, virtualni i oni stvarni... svi koji navraćate ovdje. Želim vam skrenuti pažnju na nepravdu koja ovih dana doživljava svoju kulminaciju i prijeti uništenjem jedne obitelji. Ta se nepravda, jedna od mnogih sličnih u ovoj državi, sastoji u tome da se obitelji, koja je višestruko isplatila glavnicu kredita podignutog u RBA štedionici, otima krov nad glavom... a sve uz blagoslov hrvatskog sudstva i institucija države koja nije u stanju zaštititi svoje građane, već upravo suprotno... pogoduje lihvarenju i otimačini nezapamćenoj u uljuđenim državama, kakvom se Hrvatska voli nazivati i predstavljati", objavio je Dragan Gortan na svojoj Facebook stranici. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Ovo je društvo teško bolesno. Moje je radno mjesto takvo (šalter sa strankama) da donekle imam uvid u razmjere katastrofe proizašle iz zakona koji nisu doneseni u korist građana, već za interes određenih grupa, ili pojedinaca. Posljedice takvog gospodarenja i vođenja države, ekonomije i društva u cjelini najbolje vidimo na svježem primjeru Agrokora... ali te ću teme ostaviti stručnijima od sebe. Drugi su razlozi ovog mog pisanja. Matea Milanović dolazi iz spomenute obitelji. Upoznao sam ju prije nekoliko godina kad se prijavila na literarnu radionicu Društva tjelesnih invalida Pazin, koju sam jedno vrijeme vodio."

"Matea je sto postotni invalid s dijagnozom cerebralne paralize koja je posljedica preranog poroda, ali to ju nije priječilo da upiše engleski i španjolski jezik na fakultetu u Trstu, studije koje su pred završetkom i za koje Matea već priprema diplomske radnje. Za pretpostaviti je da je dio spomenutog kredita, (koji je kasnije višestruko opterećen zelenaškim kamatama), otišao i na Mateino školovanje. Stječe se dojam da banka nije ni bila zainteresirana za povrat kredita, već je njega, okamaćenog do te mjere da je kamata višestruko prerasla glavnicu, koristila samo kao instrument da bi postigla svoj konačni cilj, a to je - otimanje imovine obitelji Milanović."

"Prema mom saznanju radilo se o kreditu od 80.000 eura. Obitelj Milanović je do sad vratila 200.000 eura, ali banka želi još 150.000 eura, a kad bi i to dobili... tražili bi još... jer tome nema kraja. Općinski sud u Poreču, uporno, već drugi put u kratkom vremenskom razdoblju, donosi zaključak o iseljenju obitelji Milanović koje se ima provesti 23. lipnja. Prije petnaestak dana to im nije uspjelo jer su uz Milanoviće stali Živi zid, prijatelji i sumještani. Na stranu politiziranje i da li je samo populizam u pitanju, kako neki vole reći, ali činjenica je da su se oni jedini solidarizirali."

"Na sjednici vlade od 25. svibnja pročitan je konačni prijedlog Zakona o ništetnosti ugovora o kreditima sa stranim bankama (predlagač Marin Škibola, nezavisni zastupnik). Taj bi zakon mogao biti na snazi vrlo brzo, neki kažu i početkom srpnja, zato je i razumljivo požurivanje iseljenja od strane banke, ali nije razumljiva žurba suda... ili možda je? Nije razumljiva ni šutnja medija... nije tu mnogo toga razumljivo..., a zapravo razumljivo je sve. Za utorak, 20. lipnja u 10,30 sati, zakazan je prosvjed pred zgradom Županijskog suda u Puli. Kako sam trenutno na izaslanju u dva ureda, ne mogu doći, ali solidariziram se s obitelji Milanović na ovaj način. Ovo ću pismo poslati i na mnoge adrese. Volio bih kad bi svatko učinio bar malo. Možda bi to bio početak bistrenja ove žabokrečine u koju je država dovedena. Obitelji Milanović želim sve najbolje." objavio je Dragan Gortan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa