Stefano (19) iz Konjičkog kluba Istra osvojio dva zlata nakon loma noge

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Dvije godine nakon što je Stefano Osip iz KK Istre sa slomljenom nogom dogalopirao do srebra u Italiji na utrci daljinskog jahanja, u subotu u Garčinu osvojio je dvostruko zlato s kobilom Hajnal. Potvrdio je svoju premoć na državnom prvenstvu i obranio titulu državnog prvaka na stazi dugoj 120 kilometara, piše 24sata.

KK Istra među 25 jahača iz Hrvatske, Italije i Mađarske predstavila se sa svoja dva jahača. Svima već dobro poznatim Stefanom Osipom i njegovom kolegicom Nikom Družetom. Nika je na grlu Gazal Ahat u juniorskoj konkurenciji osvojila brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske na stazi od 88 kilometara. Stefano se zbog ozlijede u Italiji dvije godine oporavljao i prošao više operacija no pokazao je da je vrhunski sportaš jer po povratku osvojio dvostruko zlato. U rujnu 2017. godine će se okušati na svjetskom prvenstvu u Italiji. KK Istra ujedno je za sada jedini konjički klub u Hrvatskoj čija su dokazana mlada grla završila u Dubaiju – Napoleon i Nik - koji su te se sada natječu među najkvalitetnijim konjima ove discipline, piše 24sata.

- Kada sam na utrci u Italiji slomio nogu nisam bio svjestan koliko je to teška ozljeda i da će oporavak biti dug, ali sam bio siguran da ću opet zajahati i dati sve od sebe - kaže Stefano (19) koji je od svojim osnovnoškolskih dana osvajao medalje na utrkama daljinskog jahanja, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa