Istarski Thompson: Slovencima ne damo ni jedan pedalj mora!

0
Pino Miloš (foto: 24sata)
Pino Miloš (foto: 24sata)

Čitanje presude pred Stalnim arbitražnim sudom počinje u četvrtak u Haagu u 14 sati i trajat će sve do 16 sati. No, sud će već ujutro, kako se neslužbeno doznaje, presudu dostaviti u hrvatsko veleposlanstvo u Haagu, ali ondje je neće primiti u skladu s odlukom o izlasku iz postupka, piše 24sata

Hrvatska je iz arbitraže izašla prošle godine nakon što je otkriveno da su slovenske tajne službe pokušale utjecati na arbitre i nagovoriti ih da presude u korist Slovenije.

Istrani koji žive u blizini hrvatsko-slovenske granične crte između Plovanije i Kaštela uglavnom nerado progovaraju o odluci međunarodnog arbitražnog suda.

Prodavač voća Pino Miloš (49) zvani Thompson iz Markovca kaže da su granice između Hrvatske i Slovenije davno određene i ne vidi razlog da se iste ne poštuju.

- Slovencima ne bi trebalo biti krivo to što mi imamo više mora od njih. Hrvatska Sloveniji ne bi trebala i ne bi smjela pokloniti niti pedalj svoga mora. Većina Slovenaca koji dolaze kod nas ponašaju se iznimno normalno kao dobri turisti i ljudi s obje strane granice žive dobrosusjedski. Ovo je sve kuha politika Zagreba i Ljubljane i normalno je da to rješava politika. U četvrtak odluka o arbitraži ma kakva bila ako bude bilo kakvih incidentnih situacija ništa neće dobro donijeti nikome, pa niti turistima koji prelaze granice. Na kraju od svega toga neće biti ništa. Bilo kakva odluka da se donese nikakva mreža se neće povući između dvije države i riba u moru će nesmetano plivati i u naše i u njihovo more. Prgavost s jedne i druge strane neće donijeti ništa dobroga – priča Miloš.

Slovenci kupili 600 km žice za ogradu: Ostalo im još 400 km...

Slovenski mediji objavili su kako je vlada u Ljubljani prošle godine kupila čak 600 kilometara žice za ogradu na granici prema Hrvatskoj. Povod za postavljanje ograde bio je velik izbjeglički val.

Prema pisanju ljubljanskog Dnevnika, tu žicu su platili oko 14 milijuna eura. Iskoristili su samo 200 kilometara žice, a ostalo im je još 400 kilometara. Što će napraviti s tom žicom, nisu željeli otkriti, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa