TOUR OF QUINHGHAI LAKE

Sjajnom vožnjom Mucelli do 3. mjesta u trećoj etapi

0
Pobjednici etape na press konferenciji
Pobjednici etape na press konferenciji

Sjajne vijesti stižu nam iz Kine gdje je u tijeku velika etapna biciklistička utrka Tour of  Quinghai Lake. Biciklist pazinskog Meridiana Kamena Davide Mucelli osvojio je treće mjesto u 3. etapi koja se vozila od Doube do Guidea u dužini od 133 kilometra. On je u završnom sprintu sedmorice najodvažnijih vozača u ovoj etapi za dužinu bicikla zaostao za pobjednikom etape Bjelorusom Stanislavom Bazhkouom (Minsk) i drugoplasiranim Venecuelancem Yonathanom Monsalveom (Quinghai Tianyoude) čime je i u generalnom poretku napravio veliki skok te se nakon tri etape nalazi na trećem mjestu.

Uz njega vrlo dobro su utrku odradili i Emanuel Kišerlovski i Matteo Rabottini koji su u cilj ušli u velikoj skupini vozača koja je zaostala za najboljima nešto više od dvije minute pa se Meridiana Kamen u momčadskom poretku nalazi na sjajnom četvrtom mjestu s istim vremenom kao i vodeća momčad utrke kineska NingxiaSports Lottery-Livall.

Nakon prve dvije etape koje su bile sjajne za sprintere s nestrpljenjem se očekivala ova treća etapa koja je imala i prvi teži ispit za vozače, a to je osvajanje brdskog cilja na 3819 metara nadmorske visine. Tome je prethodilo tridesetak kilometara konstantnog uspona prije kojeg su se sedmorica odvažnih među kojima je bio i Mucelli odlučila na bijeg. Peleton ih u početku nije uzeo za ozbiljno već im je dozvolio da steknu prednost i veću od pet minuta, ali nakon što su zajednički došli do brdskog cilja „bjegunci“ su namirisali mogućnost da nadmudre peleton i savršenim radom svih sedam vozača u tome su i uspjeli. Iz Kine nam je dojmove o ovoj etapi javio i trener Vinko Polončić:

- Gotovo savršena odrađena etapa Mucellija, pa i Kišerlovskog i Rabottinija dovela nas je u poziciju da s pravom možemo očekivati visok plasman na ovogodišnjem Touru. Jer malo tko nakon tri etape ima trojicu vozača koji ravnopravno konkuriraju za najviše plasmane. Mucelli je danas iskoristio sjajnu priliku bijegom u skupini izuzetno jakih vozača poput dvojice Kolumbijaca i Bjelorusa koja je u početku puštena od strane grupe da napravi prednost koju poslije nikako nisu uspjeli nadoknaditi. Možda ostaje žal i za pobjedom u ovoj etapi jer je Mucelli sigurno najbolji sprinter u skupini od ovih sedam vozača, ali je izuzetno jak tempo ipak uzeo mali danak za završni sprint u kojem su Bjelorus i Venecuelanac za nijansu imali više snage. Raduje me činjenica da su unatoč velikom zaostatku i svi ostali u samom početku utrke bili vrlo aktivni pa je prije bijega Maltar na prolaznom cilju osvojio drugo mjesto.

Pobjednički trojac na postolju 

Znalo se da će upravo ova etapa biti i prva selektivna za vozače na ovogodišnjem Touru ali je malo tko očekivao da će više od 50 posto njih izgubiti bilo kakve šanse za bolji plasman jer su njihovi zaostaci u cilju bili veći od 12 minuta. Četvrta etapa bicikliste vozi se od Guidea do Quinghai Lakea u dužini od 159 kilometara s jednim usponom prve kategorije na samom početku utrke, te kasnijim ravnim dijelom sve do cilja i dolaska na prekrasno jezero po kojem je i sama utrka dobila naziv.

Rezultati 3. etape Douba – Guide (133 km, 42.973 km/h): 1. Stanislav Bazhkou (Bje, Minsk) 3:05:42, 2. Yonathan Monsalve (Ven, Quinghai Tianyoude), 3. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen), 4. Edwin Arnulfo Parra (Kol, NingxiaSports Lottery-Livall), 5. Bjorn Thurau (Njem, Kuwait – Cartucho) svi u vemenu pobjednika, 26. Radoslav Rogina (Hrv, Adria Mobil), 29. Emanuel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen), 40. Matteo Rabottini (Ita, Meridiana Kamen) svi +2:10, 66. Gianfranco Visconti (Ita, Meridiana Kamen), 69. Bruno Maltar (Hrv, Meridiana Kamen) oba +12:30, 78. Uroš Repše (Slo, Meridiana Kamen) +15:06, 90. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen) +18:21, 110. Josip Maltar (Hrv, Synergy Bacu) +20:34.

Ukupni poredak: 1. Bazhkou 9:05:34, 2. Monsalve +0:07, 3. Mucelli +0:09, 4. Parra, 5. Thurau oba +0:13, 25. Kišerlovski, 26. Rogina, 38. Rabottini svi +2:23, 64. Maltar +12:41, 65. Visconti +12:43, 81. Repše +15:19, 88. Franković +18:34, 100. Rumac +20:34. (Robi Fonović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa