4. ETAPA TOURA OF QINGHAI LAKE

Sjajnim nastupom Mucelli preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

0
Ulazak u cilj. 4 etape, Mucelli drugi
Ulazak u cilj. 4 etape, Mucelli drugi

Fantastičnim nastupom u četvrtoj etapi Toura of Quinghai Lake koji se vozi u Kini, član pazinskog Meridiana Kamena, Talijan Davide Mucelli preuzeo je žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku. On je u etapi koja je vožena od Guidea do Qinghai Lakea u dužini od 159 kilometara osvojio sjajno drugo mjesto, iza odličnog Turčina Ahmeta Orkena (Torku Sekerspor) koji ga je pobijedio u završno sprintu. Iza njih je u cilj ušao prošlogodišnji vozač Meridiana Kamena Antonio Santoro (Monkey Town), a njihova prednost bila je sasvim dovoljna da Mucelli nadoknadi minus u ukupnom poretku u odnosu na dotad vodećeg Bjelorusa Bazkhoua i na ovoj izuzetno jakoj utrci, koja je kategorizirana samo jednu kategoriju niže od onih najvećih, preuzme mjesto vodećeg.

Uz njega odličan su nastup imali i Radoslav Rogina (Adria Mobil) koji je u cilj ušao kao deseti, te Matteo Rabottini (Meridiana Kamen) pokazavši pritom da su u potpunosti spremni za ono što im slijedi u šestoj etapi, a to je ekstremni uspon na 4750 metara nadmorske visine. Ovim nastupima pazinski su vozači napredovali i u ukupnom poretku momčadi pa se sada u konkurenciji njih 22 nalaze na sjajnom drugom mjesto, odmah iza momčadi Kuwait-Cartucho za koju voze sjajni vozači poput Nijemca Schumachera i Talijana Rebellina.

Sam početak utrke nudio je uspon prve kategorije ali i solo bijeg Radoslava Rogine koji ga je i osvojio a pritom i stvorio ogromnu prednost koja je u jednom trenutku iznosila i više od pet minuta. No nakon završetka uspona biciklisti su došli u dio utrke u kojoj je sve bilo ravno, ali uz izuzetno jak vjetar koji je vrlo brzo peleton podijelio na nekoliko manjih dijelova. Odlično se u svemu tome snašlo 11 vozača, među kojima su bili Mucelli i trenutno vodeći u ukupnom poretku Bazkhou, koji su pobjegli ostatku i krenuli u hvatanje Rogine u čemu su vrlo brzo i uspjeli. I kada se očekivalo da će o pobjedniku etape odlučivati završni sprint dvanaestorice vozača, s tim se nije složio Davide Mucelli koji je dva kilometra prije cilja napao i zajedno s Orkenom „slomio“ ostatak i ostvario odličan rezultat.

Sutra je na rasporedu najduža etapa koja se vozi od Qinghai Lakea do Gangche u dužini od 185 kilometara i koja svojom konfiguracijom u suradnji s jakim vjetrom može stvari uvelike zakomplicirati prije odlaska na ključni dio utrke a to su usponi na ogromne tibetanske vrhove.

Rezultati 4. etape Guide – Qinghai Lake (159 km, 37.456 km/h): 1. Ahmet Orken (Tur, Torku Sekerspor) 4:14:42, 2. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen) +0:00, 3. Antonio Santoro (Ita, Monkey Town), 4. Yevgenij Gidich (Kaz, Vino Astana Motors), 5. Yonathan Monsalve (Ven, Qinghai Tianyoude), 10. Radoslav Rogina (Hrv, Adria Mobil) svi +0:08, 15. Matteo Rabottini (Ita, Meridiana Kamen) +1:01, 24. Emanuel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen) +2:43, 49. Bruno Maltar (Hrv, Meridiana Kamen) +17:31, 60. Uroš Repše (Slo, Meridiana Kamen) +18:17, 79. Josip Rumac (Hrv, Synergy Bacu), 80. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen), 102. Gianfranco Visconti (Ita, Meridiana Kamen) svi +23:54.

Ukupni poredak: 1. Mucelli 13:20:19, 2. Stanislav Bazhkou (Bje, Minsk) +0:11, 3. Monsalve +0:12, 4. Edwin Arnulfo Parra (Kol, Ningxia Sports Lottery –Livall) +0:18, 5. Bjorn Thurau (Njem, Kuwait – Cartucho) +0:21, 10. Rogina +2:25, 19. Rabottini +3:21, 23. Kišerlovski +5:03, 58. Maltar +30:09, 64. Repše +33:33, 73. Visconti +36:34, 89. Franković +42:25, 94. Rumac +44:38. (Robi Fonović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa