Vitasović i Grdović se slažu: Dalmatinci su temperamentniji od Istrana

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

- Posebno mi je u sjećanju ostala Opatija. Ona je bila i ostala uzor i cilj svim pjevačima. Tamo sam s pokojnim Tomislavom Ivčićem pjevao, i u Opatiji i u okolnim mjestima. A najtemperamentniji su svakako Dalmatinci, tu nema sumnje - kaže kralj fešte Mladen Grdović, kojem je, kaže, najbitnije da se publika zabavi, a u 40 godina karijere nastupao je na feštama od Umaga do Konavala. O tome da su Dalmatinci najtemperamentniji s Grdovićem se slaže Istrijan Alen Vitasović, donosi 24sata.

- Volim svirati u svojem kraju, u Istri, iako je publika puno mirnija i suzdržanija nego u Dalmaciji. U Splitu je najluđe, tamo ili te vole ili bježi. Sjećam se kad sam 1995. pobijedio na festivalu Torcida me bacila u bazen, a ja sam loš plivač i jedva sam preživio. No to je kod njih bio izraz ljubavi - kaže Vitasović bez ljutnje ili zamjerke, donosi 24sata.

Posebno ističe feštice u mjestima poput Žminja ili Barbana gdje se, kaže, uz dobru pismu degustiraju i domaći specijaliteti. Jako voli i otoke. Tamo je, kaže, sasvim posebna atmosfera te su ljudi manje iskvareni i pošteniji nego drugdje, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa