DM prodavao viagru kao dodatak prehrani!

0
Maxxes se promovirao kao "dodatak prehrani nastao pažljivo odabranom kombinacijom ljekovitih biljaka koje su od davnina poznati kao afrodizijaci"
Maxxes se promovirao kao "dodatak prehrani nastao pažljivo odabranom kombinacijom ljekovitih biljaka koje su od davnina poznati kao afrodizijaci"

Ministarstvo poljoprivrede opozvalo je 20. srpnja proizvod za jačanje spolnog nagona muškaraca Maxxes Man's success jer je sadržavao nedozvoljene količine sildenafila, lijeka koji se u apotekama može naći pod nazivom Viagra. Proizvod se mogao kupiti u slobodnoj prodaji kao dodatak prehrani, a na tržište ga je stavio popularni lanac drogerija DM, koji u Istri ima prodavaonice u Puli, Poreču, Rovinju i Umagu.

Sildenafil je zapravo stručno ime za Viagru, a kako je ta tvar, koju su za farmaceutsku tvrtku Pfizer stvorili Andrew Bell, David Brown i Nicholas Terrett, našla u proizvodu koji se reklamira kao sredstvo jačanja potencije na biljnoj bazi, nije poznato.

Ministarstvo poljoprivrede obavjestilo je potrošače o opozivu proizvoda Maxxes Man´s success, LOT 01, najbolje upotrijebiti do 30.04.2020., blister pakiranje s jednom tabletom težine 0,53g. Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest da je u gore navedenom proizvodu utvrđena nedozvoljena farmakološka supstanca sildenafil.

"Proizvođač navedenog proizvoda je tvrtka GOLDIM s.r.o., Republika Češka, distributer za Republiku Hrvatsku je tvrtka DONET MEDICUS d.o.o., Ilica 143, Zagreb, na tržište ga stavlja tvrtka dm – drogerie markt d.o.o., Kovinska 5, Zagreb." objavila je Hrvatska agencija za hranu.

"Navedeni proizvod sadrži sildenafil u koncentraciji od 48,4 mg/kg. Prisutnost sildenafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane." poručili su iz Agencije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa