dragica lukin

Umažanka u čijim su slasticama uživali Tito, Tuđman i Stipe Mesić

0
Dragica Lukin (foto: 24sata)
Dragica Lukin (foto: 24sata)

Za svoj dugogodišnji rad poznata umaška slastičarka Dragica Lukin (65) osvojila je više od 1000 nagrada, medalja i međunarodnih priznanja. Među vojskom poznatih u njezinim su slasticama uživali i predsjednici Josip Broz Tito, Franjo Tuđman i Stjepan Mesić. Dragica je i međunarodna gastronomska sutkinja. Na prvo natjecanje krenula je s 14 godina i od tada nije stala, donosi 24sata.

Dragica nam priznaje da su njezin život kolači. Nema dana, kaže, da ne pojede bar malo slatkog. Uspješno drži i slastičarnicu u Umagu, a najsretnija je kad joj se vraćaju stari gosti. O poznatima koji su kušali njezine kolače ne želi govoriti. Tek nam je otkrila da je Tito bio veliki gurman, obožavao čokoladu i njezinu čokoladnu tortu. Predsjednik Tuđman bio je skloniji kremastim kolačima, dok je, prema Dragičinoj procjeni, navjeći sladokusac među predsjednicima bio Stipe Mesić, piše 24sata.

- Te nagrade su moj život i sretna sam zbog toga. Davat ću svoj doprinos do zadnjeg daha, posebno u edukaciji mladih. Moja misija je sačuvati hrvatsku baštinu, revitalizirati stara zaboravljena jela, a Hrvatski kuharski savez, čija sam članica, te Savez slastičara na tome rade nesebično - govori Dragica Lukin za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa