Cesta Pazin - Beram: Auto usmrtio kujicu, volonteri lovili štence

0
Štenci spašeni kraj ceste za Pazin
Štenci spašeni kraj ceste za Pazin

Oko 16 sati 3. kolovoza autom je udarena kujica na cesti Pazin - Beram. Ostala je na mjestu mrtva, a kraj nje su čekala četiri štenca u dobi od oko 2-3 mjeseca. Turisti koji su svemu svjedočili nisu uspjeli poloviti štence, preko turističke zajednice saznali za udrugu HappyEnd iz Pazina i pozvali ih u pomoć. Zajedno su krčili put kroz bodljikavu draču i lovili štence, od kojih je dvoje uhvaćeno, a nastavak slijedi ovih dana. Ovo je jedno od tipičnih popodneva volontera okupljenih oko udruge HappyEnd Pazin.

No-kill sklonište za životinje HappyEnd AnimalRescue Pazin, neprofitna je udruga koju vodi nekolicina ljudi na potpuno volonterskoj bazi i koja se isključivo financira donacijama, pruža utočište za stotinjak pasa, pedesetak maca a pomažu i drugim životinjama u nevolji. Smješteno u Pazinu, malo izvan centra grada, no ovo sklonište „pokriva“ teritorij cijele zapadne Istre, pa i šire, ne pitajući od kuda dolazi životinja u potrebi.

„Račun veterinara popeo se na nevjerojatnih 30-ak tisuća kuna. Uz troškove liječenja, cijepljenja, čišćenja od nametnika, samo za hranjenje prihvaćenih životinja potrebno je između 9.000 i 10.000 kn mjesečno“, ističe jedna volonterka koja želi ostati anonimna. Pazinski ljubitelji životinja pozivaju tvrtke da se uključe donacijama i pokažu da su doista društveno odgovorne i da žele graditi pet friendly destinaciju za one koji u njoj žive, ali i za turiste. Također, pozivaju građane Istre da dođu i posjete azil – nedjeljom se organiziraju grupne šetnje pasa i naravno – da posvoje ljubimce, a ne da ih kupuju – poručuju volonteri. Donacije možete uplatiti na račun Udruge HappyEnd Animal Rescue, Pazin, IBAN HR7724070001100353863 OTP banka. Sve informacije o radu Udruge možete dobiti na telefon udruge 099-746-7006 ili na FB profilu: https://www.facebook.com/groups/174161752708829/?fref=ts.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa