Tramontana rušila stabla, udari vjetra dostizali 130 km/h!

0
Mareda (foto: Istramet)
Mareda (foto: Istramet)

Sukladno najavama, izražena hladna fronta noćas je pogodila veći dio Istre. Posebno je opasno bilo na zapadu poluotoka gdje je naglo zapuhala olujna tramontana. Udari vjetra pritom su dostizali i 130 km/h, javlja Istramet

Vjetar je lomio grane, a lokalno čak i rušio stabla. Prema javljanju čitatelja Istrameta, srušenih stabla ima na cesti od Novigrada do Brtonigle, dok su u široj okolici posvuda razbacani kontejneri i kante za smeće. Najjači udari vjetra izmjereni su u Dajli (125 km/h), Novigradu (106 km/h) i Poreču (82 km/h).

Što se tiče oborina, kao i kod prošlih ovoljetnih fronti nisu zabilježene značajnije količine. Do 2 sata ujutro prema našim meteorološkim postajama obilnija kiša pala je jedino na Umaštini (32 mm) i Rovinjštini (23 mm).

U idućim satima te u nedjelju ujutro slijedi novo zbrajanje šteta koje će zasigurno lokalno biti velike. Vjetar je prema informacijama s terena ponovno iznenadio dobar dio građana, nautičara te turističkih djelatnika koji se nisu pripremili za oluju, javlja Istramet.

Mareda (foto: Istramet)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa