Usprkos kiši fešta Moele oduševila posjetitelje

0
Pobjednici sportskih natjecanja
Pobjednici sportskih natjecanja

Tradicionalna Fešta Moele, jedna od najposjećenijih pučkih fešti na području Umaga, ove godine nije imala naklonjene najave vremenskih uvjeta, no organizatori su ipak donijeli hrabru odluku i odlučili održati veliku humanitarnu manifestaciju ne bi li se prikupila sredstva za pomoć najpotrebitijim sugrađanima. Fešta Moele je tako održana u dva dana, i to 19. i 20. kolovoza.

Hvalevrijedna manifestacija u organizaciji Mjesnog odbora Moela te brojnih volontera, a pod pokroviteljstvom Grada Umaga, oduševila je sve posjetitelje i sudionike brojnih sportskih natjecanja, a osim ukusne gastro ponude, nudila je i raznovrstan sportski program te odličnu glazbu uz „ITD bend“.

Sportski program obuhvatio je natjecanje u podvodnom ribolovom, 25-kilometarsku biciklijadu, nogometni turnir, turnir u odbojci na pijesku, memorijalni plivački maraton „Noa Zelić“  te ribolov na sviću. Ni ove godine nije nedostajalo kartanja pa su iskusni kartaši odmjeravali svoje znanje na turniru u briškuli i trešeti. Tako je dječji nogometni turnir osvojila ekipa Novigrada, dok su kod seniora slavili igrači ekipe Kaštelir-Labinci. Na zabavnom šampanj turniru u odbojci na pijesku, gdje su se svako kolo izvlačile nove trojke, najbolji su bili Monica Marušić, David Petretić i Maroje Ravnić. Na biciklijadi su svi bili pobjednici, dok je na tradicionalnom turniru u briškuli i trešeti najbolji bio par Antonio Radin i Romiglio Bernobić.

Na 2. Memorijalnom plivačkom maratonu „Noa Zelić“ ove se godine natjecalo čak 150-ak natjecatelja, i to uglavnom iz Hrvatske, Slovenije i Italije. U manje zahtjevnoj ruti dugoj 1 km, najbolji plivač bio je Fran Krčelić, a najbolja plivačica Mia Crnković. Na zahtjevnijoj ruti dugoj 3 km apsolutni pobjednik, neovisno o dobnoj skupini, bio je Arseny Beketov s rezultatom 39 min i 6 sekundi, a slijedio je drugi najbolji rezultat, od 42 minute i 50 sekundi, kojeg je ostvarila Vasiliki Kadoglli.

Na samom kraju, pristigli su i rezultati natjecanja u podvodnom ribolovu, u kojem je ove godine najbolja ekipa bila ona Valtera Bubniča i Dražena Radina, dok je ovogodišnji osvajač „trona“ u ribolovu na sviću bio Franco Novacco. Osim ukusne gastronomske ponude tijekom dva dana Fešte, posjetitelji su pohvalili dobru organizaciju te mnogobrojne volontere koji su dali svoj doprinos ne bi li Moela zasjala u najljepšem izdanju. Ova humanitarna manifestacija iz godine u godinu prikuplja sve veća sredstva za najpotrebitije građane Umaga, što je svakako dodatna motivacija za trud svim volonterima s jedne strane, kao i za dolazak brojnih posjetitelja s druge.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa