Prioritet u Bujama je izgradnja nove kanalizacijske mreže

0
Župan Flego na sastanku s predstavnicima Grada Buje
Župan Flego na sastanku s predstavnicima Grada Buje

Župan Valter Flego održao je 21. kolovoza radni sastanak s predstavnicima Grada Buja u sjedištu Gradske uprave u Bujama. Sastanku su, uz gradonačelnika Grada Buja Fabrizia Vižintina, nazočili i zamjenica župana Giuseppina Rajko, pročelnik Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Valerio Drandić, pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi, predsjednik Gradskog vijeća Grada Buja Rino Duniš, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove Grada Buja Loreta Makovac, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Buja Elvis Glavičić te pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i upravljanje gradskom imovinom Grada Buja Jelena Bojić.

Na sastanku o kapitalnim projektima Grada Buja u obrazovanju, posebice o projektima rekonstrukcije i energetske obnove srednjih škola u Bujama, što je istarski župan istaknuo kao jedan od prioriteta Istarske županije. Predstavnici Grada Buja prezentirali su županu Flegu i suradnicima kulturne i turističke projekte koji su u fazi realizacije te projekte iz navedenih područja koji se namjeravaju kandidirati na europske fondove. Gradonačelnik Vižintin predstavio je i potencijalne mogućnosti razvoja kroz stavljanje u funkciju neiskorištene imovine te su se prisutni složili da ista ima veliki gospodarski razvojni potencijal za čitavo područje Bujštine.

Jedna od tema o kojoj je bilo govora je problematika vezana uz granični prijelaz sa Slovenijom, na kojem je otežano prometovanje posebno u ljetnim mjesecima. Istarski župan predstavio je gradskoj upravi dosad poduzete aktivnosti na državnoj razini te istaknuo kako će se nastaviti zalagati za rješavanje navedene problematike budući da su svi složni kako se prometna situacija u tom dijelu Istre mora poboljšati.

Također, bilo je i riječi o stanju u poljoprivredi te predstavnici kako Županije, tako i Grada Buja, suglasni u stavu da postoji hitna potreba za donošenjem novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji bi mogao omogućiti novi razvojni zamah Gradu Buje.

„Jedan od zajedničkih prioritetnih projekata u ovom mandatnom razdoblju, u koji ćemo nastaviti ulagati znatne napore, svakako je izgradnja nove kanalizacijske mreže čime ćemo omogućiti povećanje broja priključaka domaćinstava na područje Bujštine“, naglasio je župan Flego.

Zaključno, istarski je župan istaknuo nastavak partnerstva Županije i Grada Buja, podršku kapitalnim i zajedničkim projektima te otvorena vrata i spremnost za suradnju u budućim aktivnostima gradske uprave.                               

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa