Robert Bojanić: Hrvatski princ Harry dolazi iz Istre

0
Robert Bojanić (foto: 100posto.hr)
Robert Bojanić (foto: 100posto.hr)

Robert Bojanić ima samo 20 godina, a već opako žari i pari modnim svijetom. Rodom iz Poreča, u Zagreb je doselio prije dvije godine i tako je započela njegova modna karijera, piše 100posto.hr

''Prije toga sam se bavio plesom osam godina, a dolaskom u Zagreb je taj dio mog života završio. Dugo sam razmišljao što bih dalje radio, a onda sam pročitao na internetu da Elite Model Look traži nova lica, otišao sam na taj casting i tamo su me zapazili i bili oduševljeni sa mnom. Nakon toga su me uzeli u svoju agenciju Relatum Models i od tada su krenule revije i snimanja'', započinje svoju priču Robert.

Od tada je odradio velike revije poput Bipa Fashion Hr i Cro A Portera, snimio mnogo modnih editorijala za časopise, radio kampanju za Arenu Centar "sva lica ljepote",  a trenutno je jedini narančasti muški model na Balkanu.

Njegov prvi doticaj s modom bilo je snimanje za našeg poznatog dizajnera Sašu Hortiga, kod kojeg Robert iznimno cijeni specifičan umjetnički stil koji mu se jako svidio. Upravo tada je po prvi puta osjetio kako je to biti model i bilo mu je, kako sam kaže, fenomenalno.

''Mediji su me pozvali 'Hrvatskim princem Harryjem' što mi jako imponira. U Hrvatskoj je zaista falilo narančastih modela tako da sam stvarno bio puno zaposlen zadnjih godinu dana, čak sam se okušao kao glumac. Glumio sam u jednom filmu koji će se iduće godine prikazati na Pula film festivalu'', podijelio je Robert s nama svoja iskustva te nam otkrio kako se upravo priprema za veliki životni korak.

''Idem na svjetsko tržište u Kinu u grad Guangzhou i jako se veselim. Tamo me uzela jedna poznata modna agencija,potpisali smo ugovor  tako da me čeka hrpa posla. Pravila su stroga i tamo je to pravi posao koji se radi svakog dana, diže se ujutro u pet sati i ide se na castinge i snimanja. Jako sam sretan jer radim posao kojeg volim i uživam u njemu, ispunjava me, mislim da mi se san ostvario i jedva čekam otići van i steći nova iskustva u karijeri'', kaže za ovu vrhunsku priliku.

Što se samog privatnog stila tiče, voli razne stilove, ali najviše one koji su neuobičajeni, drugačiji, oni koji imaju nešto umjetnički. Kaže kako nikada nije imao svog uzora s modne piste, ali mu je jedan od najdražih naš maneken Vlaho Arbulić.

''Vidio sam ga na par revija pa sam malo od njega pokupio taj hod, on ima baš pravi onaj manekenski  hod. Ali i moj agent Marko Lovrić, koji se prije bavio modelingom i dao mi stvarno puno dobrih savjeta, mi je također motivacija'', kaže Robert.

Najdraža hrvatska dizajnerica mu je Katarina Smolić, čiju je posljednju reviju imao i prilike nositi, a preferira i Jet Lag. Za kraj je otkrio i kako bi mu najveća želja bila nositi revije za Gucci, Versace i Pradu, piše 100posto.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa