Porečkom SDP-u središnjica založila prostorije bez njihova znanja

0
Rodoljub Kosić i Roland Fable, predsjednik savjeta za sport GO SDP Poreč u prostorijama stranke
Rodoljub Kosić i Roland Fable, predsjednik savjeta za sport GO SDP Poreč u prostorijama stranke

Porečkom SDP-u zagrebačka je centrala založila prostorije radi dobivanja kredita od 800 tisuća eura, a da ih o tome uopće nije obavijestila! Proizlazi to iz odgovora šefa porečkog SDP-a Rodoljuba Kosića te gradskog vijećnika i člana GO-a SDP-a Poreča Gorana Gašparca na naše pitanje kako komentiraju nedavnu informaciju da je zagrebačka centrala radi dobivanja kredita kod Erste banke založila nekretnine u Maksimiru i Poreču. „To može biti jedino tzv. Žuta zgrada, odnosno naše prostorije, jer druge nekretnine nemamo. Ja za to nisam znao, ali predsjedništvo radi u skladu sa statutom, tako da mi zapravo o tome ni ne odlučujemo“, rekao nam je Gašparac.

Zanimljivo je, međutim, da prema medijskim napisima, za to nije znalo čak ni predsjedništvo stranačke središnjice u Zagrebu, odnosno Glavni odbor SDP-a, pa se postavlja pitanje tko zapravo odlučuje u toj stranci. Zbog toga nije ni čudo da gradskoj organizaciji stranačka centrala zalaže prostorije, a da ništa ne kaže lokalnim kolegama. Ukazuje to na očite probleme u internoj komunikaciji, ako ne i nešto gore. Naime, i predsjednik porečkog SDP-a potvrdio nam je da nije znao da im centrala zalaže prostorije, iako pretpostavlja zašto je to učinjeno.

„Mi smo u nekoliko navrata tražili sredstva od središnjice za obnovu naših prostorija na prvom katu zgrade u Ulici Nikole Tesle, budući da naši prihodi nisu dostatni. Može se dogoditi da dio sredstava bude utrošen za obnovu prostorija, iako o tome još nismo službeno obaviješteni“, rekao nam je Kosić. Podsjetimo, SDP kao stranka na državnoj razini ima financijskih problema, pa se čak u medijima svojedobno spominjala i mogućnost štrajka radnika u središnjici. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa