Prije afere Konzum sponzorirao teatar na Brijunima i turnir u Umagu

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

"U Godišnjem izvješću Konzuma za 2016. godinu i izvješću revizora, opsežnom dokumentu na 100-tinjak stranica koji je dao prilično tmurnu sliku stanja u toj kompaniji, aktualno poslovodstvo se potrudilo da barem jedna stranica ne bude strogo financijski suhoparna. U prvom dijelu izvješća, a nakon opisa značajnijih poslovnih događa u prošloj godini, čitaoca dočeka zanimljiv opis raznih Konzumovih sponzorstava koji završava donacijama prikupljenim i dodijeljenim u adventskom razdoblju, među kojima su i neka istarska, te rečenicom koja nas je nasmijala: 'U duhu darivanja i plemenitosti društvo Konzum d.d. završilo je poslovnu godinu.'" piše Jutarnji list.

U tom dijelu izvještaja na 7. stranici ne spominju se pojedinačno iznosi, samo se pobraja događaje, od sportskih do kulturnih, gdje se pak posebno ističe opis sponzorstva kazališta Ulysses koji je osnovao Rade Šerbedžija. Kako se kaže, ostvarena je suradnja sponzorstva koja se realizirala isključivo podjelom ulaznica svojim zaposlenicima. “Tako su zaposlenici, njih čak 50, mogli uživati u velikim kazališnim djelima”, kaže autor. Radi se o vrlo posjećenim ljetnim predstavama na Malom Brijunu, piše Jutarnji.

Sponzorstvom se dočekalo i braću Sinković, osvajače zlatne Olimpijske medalje. U sportu je Konzum bio prisutan i kao pokrovitelj ATP turnira u Umagu, “gdje je već drugu godinu zaredom naslovni sponzor ovog važnog sportskog događaja svih deset dana njegova trajanja”, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa