Puljanka više od trideset puta bila na grobu Toše Proeskog

0
Sanja Ladavac (foto: Jutarnji list)
Sanja Ladavac (foto: Jutarnji list)

Tri Tošine obožavateljice iz tri različite zemlje regije koje je ujedinila duhovna povezanost s mladim pjevačem nadaju se da će sljedeće godine biti sagrađena grobnica. Puležanka Sanja Ladavac na Tošin je grob prvi put došla krajem travnja 2008. Otad ga je posjetila više od 30 puta, piše Jutarnji.

- Točno se sjećam tog dana kada sam saznala da je Toše poginuo. Vijest sam vidjela na teletextu. I uopće ne znam što se dogodilo. Ne znam što me prosvijetlilo. Dotad nisam pratila Tošin rad i slušala njegovu glazbu. Sada žalim. Žao mi je što nisam otišla na neki njegov koncert. No zato nisam mogla izdražati a da ne dođem na njegov grob. Prvi put me suprug doveo, a rado posjetim i muzej - prepričava Sanja, gospođa u srednjim godinama, koja djeluje iznimno potreseno dok sva u crnini i s crnim sunčanim naočalama sjedi na klupi pored Tošina posljednjeg počivališta, donosi Jutarnji.

Otkriva mi da joj je najdraža Tošina pjesma “Tajno moja”, a ja se pitam zašto je tu ženu toliko pogodila Tošina smrt. No razgovarajući s drugim fanovima koje sam zatekla kod groba, počinjem shvaćati da je u pitanju neka znatno dublja, rekla bi čak duhovna povezanost, piše novinarka Jutarnjeg Petra Plivelić.

Slična iskustva imaju i 63-godišnja Slovenka Darja Ilić iz Rogaške Slatine te 68-godišnja Dobrila Relja iz Beograda.

-Dolazim uvijek u listopadu i ostanem nekoliko dana. Fascinantno je jer ja prije njegove smrti nisam niti čula za Tošu, rekla je Relja, dok je Ilić za Jutarnji ispričala slijedeću priču:

"Ranije nisam čula za Tošu jer sam s kćeri pratila američku glazbenu scenu. Vijest o smrti sam čula na lokalnom radiju i osjetila sam bol kao da mi je netko zabio mač u srce. Istražila sam malo o njemu i odlučila doći ovdje da mu se poklonim i ispričam. U trenutku kada sam došla na njegov grob osjetila sam povezanost na duhovnoj razini", otkrila je Darja za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa