pavao blažević

Mlad, zgodan i jednostavno voli pobjeđivati

0
Pavao Blažević (foto: Mambo Istriano)
Pavao Blažević (foto: Mambo Istriano)

"Rekli bi za njega da je mlad i zgodan, i naravno da je košarkaš. Pavao Blažević je od 2016. u istarskim košarkaškim vodama kao igrač košarkaškog kluba Pula 1981.", piše Mambo Istriano.

"U samo par minuta razgovora prije još jednog treninga u Domu sportova Mate Parlov, uspjeli smo upoznati vatreni duh mladog sportaša koji jednostavno vibrira pozitivnom energijom i stalnom željom za igrom. S Blaževićem, budući da dolazi iz drugog podneblja, usporedili smo mentalitet igrača iz Dalmacije i Istre, upoznali smo njegov stav o sportu i Draženu Petroviću, njegov način uvježbavanja te na koji način si podiže raspoloženje prije utakmice. Pogledajte u nastavku što li nam je otkrio o sebi", donosi Mambo Istriano.

– Već deset godina bavim se košarkom. Počeo sam relativno kasno, tek u osmom razredu, u Školi košarke Split. Onda sam išao u kadete Solina i otada sam proveo pet godina u KK Kaštela. Mentalitet igrača je totalno drugačiji. U Dalmaciji se puno ozbiljnije shvaća rad i puno je veća odgovornost prema treningu dok ovdje postoji još uvijek neka labavost prema svemu tome. U Dalmaciji je i puno veća konkurencija i samim time moraš dati sve što imaš da se izboriš za mjesto u ekipi, kaže Blažević za Mambo Istriano.

– Sport je način života. Kad se probudiš ujutro i kad legneš navečer, moraš biti ono čime se baviš. Košarka nije samo ovo na terenu i ono sve što je iza nje. Mlađima se daje primjer kako se ponaša tokom treninga. Proveo sam praktički cijeli život u sportu. Prije košarke bavio sam se borilačkim vještinama. Razvio sam disciplinu sporta na visokoj razini. Treba to održavati kroz cijeli dan ne samo kroz sat i pol ili koliko se trenira, ističe Blažević za Mambo Istriano

– Nemam neki poseban način dizanja raspoloženja. Jednostavno volim pobjeđivati. Samo to natjecanje mi digne raspoloženje. Sama pomisao na pobjedu i igranje mi je sasvim dovoljno. Uživam u svakom trenutku, čak i na treningu, kaže Blažević za Mambo Istriano.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa