Uhićeni ilegalni imigranti iz Turske, vozač Rumunj pobjegao

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 30-godišnji Rumunj počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Naime, 30. listopada oko 4.35 sati, policajci Policijske postaje Buzet su zajedno s djelatnicima PU primorsko-goranske, u šumi uz cestu Brest-Rakitovec, zatekli šest Turaka u dobi od 19 do 37 godina, koji su prethodno izašli iz automobila VW Bora, bugarskih registarskih oznaka. Navedeno vozilo pokušali su oko 4 sata, u blizini mjesta Žejene kod Matulja, zaustaviti djelatnici riječke policije, no vozač je odbio postupiti po znakovima policijskih službenika, već je povećao brzinu i nastavio prema području PU istarske.

U naselju Brest, vozač je ponovno odbio postupiti po znakovima policijskih službenika te je udario u policijsko vozilo Citroen, koje je bilo parkirano uz rub kolnika, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće u pravcu državne granice. Policijski službenici pronašli su automobil uz cestu Brest-Rakitovec, a u obližnjoj šumi zatekli su šest Turaka, dok je vozač, 30-godišnji Rumunj, pobjegao te se za njim poduzimaju mjere traganja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da su Turci ušli u Hrvatsku nezakonito iz Bosne i Hercegovine 29. listopada. Budući da su iskazali namjeru za međunarodnom zaštitom, izdane su im potvrde o registraciji te su upućeni da se jave u Prihvatilište za tražitelje azila.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa