U Poreču otvoreno Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci

0

U sportskoj dvorani Intersport u Zelenoj laguni jučer je otvoreno Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, koje u Poreču okuplja više od 800 sportaša i članova stručnog osoblja u 14 muških i 9 ženskih reprezentacija iz 16 europskih država, te brojne volontere, sudce.

- Ovo je najveće timsko natjecanje za osobe s invaliditetom ikad održano u Hrvatskoj, što dokazuje kako je hrvatski paraolimpijski pokret prepoznao sjedeću odbojku kao idealan momčadski sport u kojem se može učiniti još više na planu međusobne integracije osoba s invaliditetom i osoba bez invaliditeta, rekao je prilikom otvorenja predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Zamjenica porečkog gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović okupljenima je poželjela ugodan boravak u Poreču, gradu sporta, koji s posebnim ponosom ugošćava upravo ovakvo natjecanje. – Sa zadovoljstvom podržavamo ovakva događanja, jer smo svjesni važnosti promocije paraolimpijskog sporta, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u porečkoj je dvorani okupilo saborsku zastupnicu Ljubicu Lukačić, pomoćnika ministra branitelja Dinka Tandaru, predsjednika Europske paraodbojkaške federacije Branka Mihorka te izaslanika Predsjednice, proslavljenog paraolimpijca Darka Kralja, koji je i službeno otvorio prvenstvo.

Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci svoj je nastup na Europskom prvenstvu u Poreču započela 3-0 (25-11, 25-23, 25-12) pobjedom protiv Italije, dok su odbojkašice u svom prvom susretu izgubile od Mađarske sa 1-3 (25-23, 17-25, 11-25, 8-25).

Hrvatski odbojkaši će u utorak, u 2. kolu skupine A od 15.45 sati igrati protiv Poljske, a pobjedom bi osigurali prvo mjesto u skupini, dok će odbojkašice u 2. kolu svoje skupine A od 17.30 igrati protiv Slovenije.

Do kraja prvenstva, koje traje do 11. studenog, odigrat će se sveukupno 60 utakmica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa