Gradski proračun smanjen na tri jedinice – 111 milijuna kuna

0
Sjednica Gradskog vijeća 16. studenoga
Sjednica Gradskog vijeća 16. studenoga

Trećim izmjenama i dopunama koje je Gradsko vijeće prihvatilo na sjednici 16. studenoga Proračun Grada Labina za 2017. godinu smanjen je za 3,2 posto, pa sada iznosi 111 milijuna i 155 tisuća kuna. Glavni razlog za rebalans je usklađenje prihoda s očekivanom realizacijom do kraja godine.

Ostvarenje poreza i prireza na dohodak veće je za očekivanog 3,3 posto ili 700 tisuća kuna, ali zbog računovodstvenih uputa Ministarstva financija stavka Prihodi od poreza  sada očekuje 1,17 posto manje punjenje. Prihodi od imovine smanjeni su za 6,4 posto ili 861 tisuću kuna, što je najviše posljedica smanjenja naknade od prostora TE Plomin budući da je TE Plomin 1 prestao s radom.

Rashodi poslovanja smanjeni su za 1,2 posto ili 843 tisuća kuna. Na ovoj strani proračuna najznačajnije smanjenje, 990 tisuća kuna, dogodilo se u stavci Rashodi za zaposlene. U tome s 450 tisuća kuna sudjeluju manji rashodi proračunskog korisnika Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ zbog prelaska sedam djelatnica u Dječji vrtić „Kockica“ Kršan, a s 319 tisuća kuna manji rashodi Javne vatrogasne postrojbe zbog dužih bolovanja i kašnjenja u zapošljavanju. (R. S.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa