Izabrani polufinalisti Rovinj Music Festivala

0

Ususret devetom izdanju Rovinj Music Festivala koji će se održati od 27. do 30. prosinca, organizacijski odbor odabrao je ukupno četiri polufinalista koji će se na ovom glazbenom festivalu predstaviti rovinjskoj publici uz mogućnost osvajanja glavne nagrade u iznosu od pet tisuća kuna.

Naime, kao i svake godine krajem prosinca u Rovinju se održava Rovinj Music Festival koji pruža priliku mladim neafirmiranim demo bendovima da se predstave mnogobrojnoj publici i da nastupaju uz bok afirmiranim glazbenicima.

Podsjetimo, u 8 godina djelovanja, kroz festival je prošlo 100-injak mladih demo bendova iz Hrvatske i regije a uz natjecateljski dio, festival je poseban i po sjajnom zabavnom programu. U srijedu 27. prosinca festival će svojim nastupom otvoriti zagrebačka grupa Mangroove koja će se tako u kazalištu Gandusio, po prvi puta predstaviti rovinjskoj publici.

Dan kasnije, 28. prosinca već tradicionalno, završni koncert održat će polaznici i voditelji Glazbenog laboratorija točnije više od 200 rovinjskih glazbenika dok nakon njih slijedi koncert odlične rovinjske rock skupine TheLink20 a ulaz je oba dana besplatan.

Petak i subota rezervirani su za koncerte Elementala, Night Expressa, Atomskog skloništa, Opće opasnosti i demo bendova a u odnosu na prethodne godine, organizatori su smanjili cijene ulaznica na 40 kuna po večeri, uz besplatne koncerte grupe Mangroove, Glazbenog laboratorija i grupe TheLink20, a sve s ciljem privlačenja široke publike.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavilo se ukupno 39 demo benda iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Članovi organizacijskog odbora RMF-a ujedno i žiri u sastavu: Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Igor Franković odabrali su četiri polufinalista koji će se u Rovinju boriti za nagradu od pet tisuća kuna.

Među četiri najbolja demo sastava izabrana je grupa KI iz Makedonije točnije iz Kumanova zatim Tale Quale iz Mostara (BiH), grupa Negdje između iz Pule i Lorelei iz Karlovca dok su bendovi Dreta River bend i Tvrtko stijena zamjenski polufinalisti, odnosno ukoliko netko od polufinalisa odustane, uskaču zamjenski polufinalisti. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa