Valamar vatrogascima uručio donaciju za novu opremu

0
Marko Zulijan i Marko Čižmek
Marko Zulijan i Marko Čižmek

Valamar Riviera je 24. studenoga dodijelila Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Labin-Rabac donaciju za kupovinu nove i obnovu stare vatrogasne opreme. Radi se o novčanoj donaciji u sklopu programa “Zeleni Valamar”, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja kompanije.

Kako DVD Labin Rabac godinama funkcionira s minimalnim novčanim sredstvima koja su jedva dostatna za redovno djelovanje, a ta sredstva se uglavnom koriste za režijske troškove i troškove održavanja opreme, ova donacija će hrabrim vatrogascima biti od velike pomoći.

„Naša oprema se troši i uništava svakom novom intervencijom, a donirana sredstva ćemo iskoristiti za obnovu stare i nabavu nove opreme poput cijevi, rukavica, hlača, interventnih cipela, holendera, lampi i drugog. Zato smo vrlo zahvalni Valamar Rivieri na ovoj novčanoj donaciji“, rekao je predsjednik Društva Feručo Dundara.

DVD Labin Rabac sudjelovalo je u više intervencija gašenja požara od kojih je najveći bio na području općine Kršan, a pomagali su i u poplavama, te u potragama za nestalim osobama, kako domaćim tako i stranim državljanima, pretežito gostima destinacije. Također su vršili ophodnju požarnih puteva u Rapcu i okolici tijekom turističke sezone.

„Svrha našeg donacijskog programa je biti podrška onima koji pridonose boljitku lokalne zajednice, baš kao što to čini DVD Labin Rabac. Mi smo svjesni da je dobra opremljenost DVD-a prilikom intervencija važna za obostranu sigurnost, a nama kao turističkoj kompaniji je sigurnost turista i građana izuzetno važna ”, rekao je Marko Čižmek, član uprave Valamar Riviere, prilikom dodjele donacije.

Inače, „Zeleni Valamar“ je program kroz koji kompanija kontinuirano podupire udruge i inicijative u lokalnoj zajednici usmjerene zaštiti okoliša te edukaciji gostiju, zaposlenika i šire lokalne zajednice o važnosti očuvanja jadranske obale i mora.

Najnovije vijesti