grupiranje na lijevom centru

Jakovčić i Miletić u Amsterdamskoj koaliciji

0

U petak, 1. prosinca, u Amsterdamu Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a, Ivan Jakovčić i Boris Miletić iz Istarskog demokratskog sabora i Marijana Puljak, čelnica stranke Pametno, započeli su razgovore o formiranju predizborne, liberalne koalicije, piše Jutarnji list.

Sastanak se održao u Nizozemskoj jer su istog dana GLAS i Pametno, na kongresu europskih liberala u Amsterdamu, primljeni u ALDE, Savez liberala i demokrata za Europu, donosi Jutarnji.

Službeno, u pitanju je bio zajednički sastanak o budućoj suradnji GLAS-a, IDS-a i Pametnog u okviru Liberalnog foruma i dosljednoj obrani liberalnih vrijednosti u Hrvatskoj. U stvarnosti, ovo je prvi korak u formiranju nečega što se može nazvati Amsterdamska koalicija, koja okuplja tri liberalne stranke koje namjeravaju zajedno nastupiti na idućim izborima za Europski parlament, koji su za 18 mjeseci, ali i predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Tako se počinje operacionalizirati ideja o formiranju drugog političkog saveza opozicije, uz postojeću koaliciju SDP-IDS, kojima se približava i Most, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa