Prosinac u Puli: zabava se nastavlja uz glazbu, predstave i izložbe

0

Prvih deset dana manifestacije „Prosinac u gradu – dicembre in città“ protekli su u znaku veselja, zabave i razonode, a slijedi još bogatiji tjedan sa velikim brojem raznovrsnih i zanimljivih programa. Drugi vikend prosinca donosi jutarnju sajamsku i gastro-ponudu na Tržnici, dok će se na prvom katu održati i  prigodna izložba gljiva uz degustaciju gljivarskog lonca.

Večer će zabilježiti modna revija u Circolu i široki spektar glazbenih programa; od 'Večeri tradicijske glazbe i plesa "KUD Uljanik i gosti" u INK-u i The Beatles Revival banda na Rocktarati, do rođendanske proslave Shipyard Puba i Susreta generacije u Uljaniku. Nedjelja će započeti kod vodoskoka u Ciscuttijevoj uz paljenje druge adventske svijeće, a koju će popratiti Talijanska nacionalna manjina i predsjednik Gradskog vijeća  Grada Pule, Tiziano Sošić.

Tjedan donosi, uz mnogobrojne svakodnevne zabavne programe na Giardinima i Čarobnoj šumi, radionice i čitaonice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te predstave u Istarskom narodnom kazalištu, i Advent u Katedrali uz Bruna Krajcara i Terezu Kesoviju, te Koncert studenata Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Izložbe će apostrofirati kraj tjedna – u suradnji Upravnog odjela za kulturu Istarske županije i JU Pula Film Festival, povodom obilježavanja 65. obljetnice Pulskog filmskog festivala, pripremljen je prigodan kalendar za 2018. godinu a čije će se predstavljanje, uz otvorenje izložbe radova, održati u Kinu Valli, dok će se u Galeriji LUKA održati tradicionalna skupna izložba članova HDLU Istre, u Galeriji Uliks samostalna izložba Roberta Paulette: "Fraktal 5b", a u Zvjezdarnici na Monte Zaru izložba i predavanje o radu i dostignućima članova Astronomskog društva „Istra“ Pula u proteklih 44 godine. Cjelokupni program i satnice održavanja pojedinih programa mogu se pronaći na mrežnoj stranici prosinacupuli.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa