Održan inicijalni sastanak Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule

0

U  Komunalnoj palači u Puli održan je inicijalni sastanak predsjednika Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule, zamjenika gradonačelnika Pule Roberta Cveka, zamjenice gradonačelnika Grada Pule Elene Puh Belci i pročelnice Upravnog odjela za financije i opću upravu Vesne Sajić.

Na samom se početku zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zahvalio svim predsjednicima i članovima nacionalnih manjina Grada Pule na dolasku i dosadašnjem uspješnom radu svih uključenih Vijeća. "Ovaj smo inicijalni sastanak zakazali iz razloga što se Pula ponosi vrijednostima svog suživota i tolerancije te smo smatrali da je vrijeme da se naša međusobna suradnja podigne na višu razinu osnivanjem Savjeta vijeća nacionalnih manjina Grada Pule. Savjet je prije svega planiran kao savjetodavno tijelo kroz koje će se artikulirati sve ideje, primjedbe i potrebe nacionalnih manjina koje onda na zajedničkim sastancima možemo razmatrati i zajedno rješavati." - pojasnio je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci istaknula je kako je iznimno zadovoljna što će Pula dobiti novu platformu dvosmjerne komunikacije sa Vijećima nacionalnih manjina. "Smatram ovo kvalitetnim potezom u sklopu kojega možemo zajedno nadograđivati suradnju i realizirati nove zajedničke projekte." - poručila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci

Pročelnica Upravnog odjela za financije Vesna Sajić srdačno je pozdravila sve nazočne predsjednike i članove Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule te je izrazila želju da se dosadašnja uspješna suradnja kroz Savjet dodatno proširi.

Predsjednici i članovi Vijeća nacionalnih manjina jednoglasno su potvrdili suglasnost sa osnivanjem Savjeta vijeća nacionalnih manjina Grada Pule te su se zahvalili na pozivu i dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji s gradskom upravom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa