Obilaznica se danas otvara za promet

0
Proširena Cesta prekomorskih brigada bit će otvorena za promet u petak, 15. prosinca 2017. godine, oko 8,30 sati
Proširena Cesta prekomorskih brigada bit će otvorena za promet u petak, 15. prosinca 2017. godine, oko 8,30 sati

„Prije svega, želim zahvaliti svojim sugrađanima na strpljenju i velikom razumijevanju za vrijeme odvijanja radova na obilaznici. Ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih razvojnih projekata Grada Pule i njegovom realizacijom osiguravamo znatno veću sigurnost i protočnost u prometu, posebno u vrijeme turističke sezone kada se znatno povećava broj vozila na pulskim prometnicama. Posebno mi je drago što su se radovi okončali prije predstojećih blagdana i većih prometnih gužvi. Zahvaljujem se i vrijednim radnicima izvođača radova tvrtke Cesta d.o.o. koji su ljeti radili u gotovo nemogućim vremenskim uvjetima. Obilaznica je jedna od glavnih gradskih prometnica zbog čega je i odluka o njezinom proširenju opravdana, posebice zbog činjenice da se Pula konstantno širi i razvija. Iz tog razloga, bit će nužno nastaviti sa širenjem, i to do raskrižja s Premanturskom cestom, a potom i do spoja s čvorištem za Verudelu“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom današnjeg obilaska Ceste prekomorskih brigada.

Budući da predstoji izvršenje još manjih popratnih radnji u zoni gradilišta koje su izvan prometnice, kao što je hortikulturno uređenje, mole se vozači za dodatni oprez u vožnji i poštovanje prometne signalizacije.

U sklopu radova proširenja Ceste prekomorskih brigada 2. dio 1. faze, izgrađene su dvije prometne trake u dužini od 1,2 kilometara od nekadašnjeg skretanja za Valmade do privoza rotora na Medulinskoj cesti, obnovljena su raskrižja sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja te su djelomično rekonstruirane prometnice koje se priključuju na ta raskrižja, čime ukupna duljina zahvata iznosi oko 2,2 kilometara. Između ostalog, izgrađene su pješačke/biciklističke staze, izvedeni su pripadajući zeleni pojasevi, izgrađena je odvodnja oborinskih voda, navodnjavanje, javna rasvjeta te je rekonstruiran postojeći kolnik. Vrijednost investicije iznosi oko 25 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule kao najpovoljniji ponuditelj odabran na javnom natječaju.

Gradska prometna infrastruktura kontinuirano se razvija zbog čega Grad Pula već sljedeće godine nastavlja s projektiranjem proširenja Ceste prekomorskih brigada do raskrižja s Premanturskom cestom, uređenje rotora i pristupnih prometnica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa