Svečano otvoreni Umagični blagdani 2017.

0

Uz vesele i nasmijane školarce i vrtićke mališane, na najprigodniji način svečano su „otvorena vrata“ Umagičnog trga. Osmo izdanje tradicionalne božićne manifestacije „Umagični blagdani“ počinje danas, 15. prosinca 2017. godine, a sve do 31. prosinca krasit će naš grad. Ovom je prigodom gradonačelnik Umaga Vili Bassanese na samom Umagičnom trgu svim prisutnima zaželio fantastičan provod te nezaboravne trenutke koje će u naredna dva tjedna svi posjetitelji provesti na Umagičnim blagdanima.

Tradicionalni Božićni sajam će u bajkovitim kućicama i štandovima nuditi raznovrsnu gastronomsku ponudu, kao i prigodne suvenire, rukotvorine, proizvode od aronije, maslinova ulja i aranžmane za sve ukuse. Naši ugostitelji su se ove godine potrudili i obogatili eno-gastronomsku ponudu pa će posjetitelji moći kušati kuhano vino, domaće rakije, tople koktele, tople čokolade, čajeve, kobasice, istarski hot-dog, wafle, autohtone istarske proizvode, porchette, istarske fritule, proteinski večernji kruh, panettone, kekse, germknedle te mnoge druge delicije. Svi će se napici moći kušati u originalnim „Umagičnim“ CupUp višekratnim čašama, čime nastavlja se s podizanjem svijesti o održivim resursima i upravljanju otpadom, što umaško komunalno poduzeće „6. maj d.o.o.“ zajedno s Gradom Umagom provodi već šestu godinu zaredom, i to kroz hvalevrijednu kampanju „Izdvoji s(v)e. Fai la differenza“

Jutarnji i večernji zabavni program i ove će godine „izvući“ iz kuća sve ljude dobre volje i željne zabave, druženja i zajedništva. U jutarnjim satima petkom, subotom i nedjeljom program će nuditi glazbene i zabavne manifestacije, kao što su dvije matineje za najmlađe, nastupi Puhačkog orkestra „Naša sloga“, zbora „Korona“, mažoretkinja, plesnih skupina Zajednice Talijana i Zvjezdica 50+, glazbeni repertoar benda Febra uz kušanje ukusnog bakalara, dok je jutro 26. prosinca rezervirano za umaški bend Pop Gunz i energičan Berimbau Band, kao i HO HO HO run utrku u organizaciji SRD Olimpik, koju ljubitelji zdravog i aktivnog života ni ove godine nikako ne smiju propustiti.

U večernjim će satima Umagični trg ugostiti brojna zvučna imena s hrvatske glazbene scene. Bit će tu Mia 16. prosinca, Beatles revival 20. prosinca, Vatra 22. prosinca, Detour 23. prosinca, brojni lokalni izvođači i DJ-evi tijekom cijelog trajanja Umagičnih blagdana. A, 26. prosinca u Umagičnoj dvorani umaškog učilišta stiže nam jedinstveni Jacques Houdek koji će, u pratnji klavira, očarati publiku bajkovitim božićnim koncertom. Ulaz je potpuno besplatan, uz prethodnu rezervaciju svojih mjesta putem sustava kino rezervacija: www.kinoumag.hr.

Bogat program Umagičnih blagdana svečano završava novogodišnjim dočekom na Umagičnom trgu, gdje će nas u Novu 2018. godinu uvesti veseli i razigrani bend Proleteri te DJ Endi, u pratnji tradicionalnog čarobnog vatrometa, točno u ponoć.

Osmo izdanje Umagičnih blagdana u organizaciji Grada Umaga, Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag, Turističke zajednice grada Umaga te umaških ugostitelja, uz financijsku potporu hotelske kompanije Istraturist Umag d.d., pretvorit će Umag u prekrasnu božićnu bajku koja će zasigurno zadovoljiti sve ukuse i očekivanja posjetitelja.

Očekujemo vas u velikom broju na ovogodišnjim Umagičnim blagdanima!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa