Prvi certifikat ISO 39001 u Hrvatskoj uručen Bina-Istri

0

U prostorima Studija Politehnike u Puli 15. prosinca auditorska kuća Det Norske Veritas uručila je prvi certifikat ISO 39001 u Hrvatskoj.

Auditorska kuća Det Norske Veritas dodjelila je ovaj certifikat Upravi Bina-Istre, čime je okončan zahtjevan proces usklađenja aktivnosti društva sa međunarodnom normom za sigurno upravljanje cestovnim prometom.

Tijekom uručenja certifikata, Uprava Bina-Istre je istaknula: "U 2017. godini na Istarskom ipsilonu pometovalo je 27 milijuna putnika. Čak 95% naših turista putuje Ipsilonom za svoj dolazak u Istru a njime svakodnevno tranzitira većina tereta i robe. Ove brojke dovoljno govore o potrebi pružanja što sigurnijih uvjeta prometovanja. Zbog toga se tvrtka Bina-Istra opredijelila za ovaj certifikacijski postupak "sustava sigurnog upravljanja prometom", auditiranog od strane Det Norske Veritas. Prvi se rezultati već vide, ulazimo u četvrtu godinu bez ijedne poginule osobe na dionicama Istarskog ipsilona u punom profilu."

Davor Ljubek, glavni auditor Det Norske Veritas izjavio je: "Certifikacijski postupak zahtjeva prvenstveno da svi osnovni procesi u tvrtki funkcioniraju besprijekorno, to je baza, organizacija mora biti posložena, uloge jasno definirane. Tvrtka mora biti spremna suočiti se sa domenama u kojima manje vlada i kroz jasne definirane mjere u zadanim rokovima poboljšati situaciju. Ovaj certifikat ipak je rezerviran za najbolje."

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa