Zelena Istra: Povjerenik utvrdio nezakonito postupanje Grada Pule

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

"Dana 11. siječnja Povjerenik za informiranje naložio je Gradu Puli da produlji javnu raspravu o prijedlogu Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada jer savjetovanje u trajanju od samo 10 dana predstavlja kršenje zakona. Grad Pula se na ista upozorenja Zelene Istre od 8. siječnja oglušio. Grad Pula se često isprazno hvali transparentnošću, dok u stvarnosti učestalo krši zakon koji uređuje to područje.", javljaju iz Zelene Istre.

"Tako je Povjerenik za informiranje utvrdio da Grad Pula krši Zakon o pravu na pristup informacijama i na druge načine, pa je u istom dopisu pozvao Grad Pulu da 'postupanje u provedbi savjetovanja s javnošću uskladi  s odredbama članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama, na način da:
- produlji provedbu savjetovanja za Odluku o načinu pružanja  javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na 30 dana, odnosno do 5. veljače 2018.;
- ubuduće za sva savjetovanja organizira trajanje od 30 dana;
- otkloni tehničke poteškoće na stranici http://www.pula.hr/hr/e-usluge/ekonzultacije/zavrseneekonzultacije/;
- donese Plan savjetovanja za 2018. godinu i redovito ga ažurira;
- da za akte za koje još nije objavljeno izvješće o provedenom savjetovanju to učini'.", priopćili su iz Zelene Istre.

"U međuvremenu smo utvrdili da je i Općina Sveta Nedelja prekršila Zakon organiziravši za prijedlog svoje Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada javnu raspravu u trajanju samo od 12. do 21. siječnja te ih ovim putem pozivamo da rok za savjetovanje usklade sa zakonom i produlje na 30 dana", navodi se u priopćenju Zelene Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa