Savjetovanje s javnošću za program za mlade

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Istarska županija je otvorila savjetovanje sa zainteresiranom javnosti u sklopu projekta Regionalni program za mlade Istarske županije. Projekt se sastojao od više faza u kojima je uključivao veći broj zainteresiranih dionika, a posljednja etapa prije stvaranja finalne verzije strategije je upravo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti koje je otvoreno na službenoj stranici Istarske županije do 27.siječnja.

Na stranici https://www.istra-istria.hr/index.php?id=5251 možete naći sažetak. Mole se svi zainteresirani da ispune obrazac za sudjelovanje u savjetovanju kojeg možete naći na navedenom linku te da ga ispunjenog pošalju na mail: savjetovanje@istra-istria.hr najkasnije do 27.siječnja.

Izradom Regionalnog programa za mlade dobivamo vrijedan dokument koji će Istarskoj županiji poslužiti kao temelj za stvaranje poticajnog društvenog i ekonomskog okruženja za mlade. Do sada su bili uključeni razni dionici koji su nam svojim idejama i povratnim informacijama dali vrijedna saznanja koja smo uvrstili u sažetak. No, prije konačnog stvaranja dokumenta, mole se svi zainteresirani da se očituju kroz javno savjetovanje.

Istarska županija je na Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavila projekt Regionalni program za mlade Istarske županije čiji je cilj izraditi dokument koji u sebi sadrži tematska područja djelovanja, te prioritete i mjere za unaprjeđenje života mladih na području Istarske županije. Ciljevi projekta usklađeni su s potrebom da se javne politike, koje se odnose na mlade, usklade s potrebama mladih Istarske županije u svrhu podizanja kvalitete života mladih.

Svrha savjetovanja je prikupljanje informacija o interesima, stavovima i prijedlozima zainteresirane javnosti kako bi se podigla razina razumijevanja i prihvaćanja novih akata i drugih dokumenata ali i radi uočavanja slabosti i negativnih učinaka predloženog. Predstavnicima zainteresirane javnosti savjetovanje predstavlja priliku da svojim znanjem, iskustvom i stručnošću utječu na predloženi akt ili drugi dokument u ime skupina i interesa koje zastupaju.

Istarska županija provodi praksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću pri donošenju općih akata i drugih dokumenata putem internetske stranice, objavom nacrta općeg akta odnosno drugog dokumenta te pozivom javnosti da dostavi svoje prijedloge i mišljenja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa